Vuk Kostić je zasigurno jedan od naših veoma nagažovanih mladih glumaca, a nedavno se našao i na listi najboljih frajera u domaćem glumačkom svetu.

Poznato je da je šarmantni Vuk sin legendarnog glumca Mihajla Kostića Pljake koji je preminuo 2001. godine. Vuk je očevu smrt teško podneo, a najveća podrška i oslonac u najtežim trenucima bio je rođeni brat Nestor Kostić.

- Moj otac je u kratkom roku doživeo niz tragedija koje su ga obeležile i zbog kojih je kasnije nas držao na okupu. Imao je samo sedam godina kad mu je majka preminula pred sam početak rata 1940, od tuberkuloze. Babu su mu streljali Nemci u dvorištu jer je pokušavala da spreči odlazak sina Nestora, mog dede, u logor Mauthauzen, gde je ipak odveden. A rođena sestra poginula mu je nekoliko godina posle rata. Sve je to uzrokovalo da nas je čuvao i učio nas šta znači porodica. Bio mi je uzor u svemu, od posla do hobija. Bio je najjači i najbrži, najdublje je ronio... Jeste da sam ga izgubio kad mi je bila 21 godina, ali stigao je da mi prenese sve što je znao. Ipak, nije stigao da pogleda moj prvi profesionalni film "Apsolutnih sto" - istakao je Kostić.

Vuk Kostić istakao je da mu je otac najveći uzor, a između ostalog mu je preneo ljubav prema prirodi i moru.
Instagram 

 Priznao je i da priželkuje malo veselije i razigranije uloge u budućnosti, ali da se nije pokajao što se bavi glumom baš kao što je i njegov otac.

- Ne. Vrlo sam maštovit čovek i veseo. Zato mi je žao što me neće komedija. Volim da se šalim, to mi pričinjava zadovoljstvo. Volim da izvrćem kola na krov i pucam iz "kalašnjikova", ali ovaj posao volim zbog prijatelja, mašte i stvaranja. Recimo, s Bobom Mićalović igrao sam još u seriji "M(j)ešoviti brak" i u predstavi "Miris kiše na Balkanu". Sada su nas "Ubice" spojile ponovo i divno smo se družili na snimanjima - kazao je glumac za "Kurir".

Vuk Kostić svaki trenutak koristi na beg iz Beograda, a ljubav prema prirodi mu je usadio otac.
Instagram 

Da je legendarni glumac Pljaka sinovima uspeo da usadio ljubav prema prirodi uopšte, govori i činjenica da se njegov brat Nestor profesionalno bavi ronjenjem, dok Vuk Kostić svaki trenutak koristi na beg iz Beograda i svakodnevne gužve, a uskoro planira i da se preseli na poznato mesto za opuštanje.