Hešteg #NisamPrijavila odjeknuo je brzinom svetlosti kada je oko 18.000 žena u njegovom okviru napisalo da je prošlo kroz neku vrstu nasilja.

Sve se dogodilo nakon što je reper Numero optužen za zlostavljanje dve bivše devojke i ubrzo su se žrtve nasilja ujedinile.

Na Tviteru se može naći enorman broj odgovora na pitanje koje žrtve nasilja često dobijaju, a ono glasi: "Zašto nisi prijavila nasilje?".

Sara Jo podržala kampanju žena koje su ujedinile ispovestima o zlostavljanju kroz koje su prošle.
Instagram 

Tim povodom, Sara Jo u intervjuu otkriva da je prolazila kroz internet nasilje, kao i da je sigurna da nije baš istina kada javne ličnosti kažu da ih negativni komentari ne pogađaju.

Osim toga, pevačica je podržala ovu kampanju.

- Ja sam se naježila. Svaki komentar koji ide u tom pravcu da se osude te žene doživljavam kao poraz. Neverovatno mi je da postoji toliko neznanje, bezosećajnost, manjak empatije. Te situacije su one u kojima se suočavaš s realnošću.

Sara Jo smatra da nije istina kada poznate ličnosti kažu da ih ne pogađaju negativni komentari.
Instagram 

Neverovatan je broj ljudi koji uvek zna šta je trebalo raditi u tim situacijama. Bila sam presrećna kada se dogodio hešteg na Tviteru. To je neverovatan pomak, da uopšte pričamo o tome. Sada smo videli koliko takvih priča ima samo u Srbiji, a ne u svetu - rekla je Sara za Novu, kojoj se pridružila i hrvatska pevačica Franka Batelić jer su nedavno snimile duet.

- Mi smo u Hrvatskoj imali pre par godina jedan takav pokret gde su se mlade glumice najviše isticale u takvim situacijama. Nemam ništa konkretno da kažem, osim toga da svim tim ženama i devojakama, koliko god to bilo teško, verujem da je mnogo olakšavajuće kada se kaže. Ne treba ni komentarisati da mi živimo u osuđivačkim društvima koje sve otežava - rekla je Franka.

Sara je i sama nedavno bila žrtva internet nasilja o čemu se javno oglašavala na društvenim mrežama.

Sara Jo se izborila sa negativnim komentarima koje je svakodnevno dobijala na mrežama.
Instagram 

- Ne znam šta bih ti pre rekla u vezi sa tim. Jedna stvar koja me takođe pogađa je ta koliko su se javne ličnosti navikle na odgovor - ne pogađa me. Nisam sigurna da je to istina. Koliko god umete da racionalizujete problem, pogodi vas na više načina. Gledam to kao neki fenomen koji je sve glasniji, a sve gori.

Toliko se priča o nasilju, svuda, a ono je sve raspostranjenije. Imala sam potrebu da se oglasim zbog mlađih generacija koje bukvalno žive na internetu. Treba da pričamo o tome i zbog sebe i zbog drugih. Nasilje nikada nije normalno i nikada ne treba biti prihvaćeno - rekla je Sara.

Youtube Sara Jovanović

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!