Džoš Hartnet bio je jedan od najpopularnijih glumaca u Holivudu kada je nestao iz žiže javnosti. 

O miljeniku žena i tada novoj glumačkoj nadi dugo nije bilo nikakvih informacija, sve do nedavno kada je odlučio da prvi put progovori o svojim razlozima napuštanja Holivuda.

Za njega se svojevremeno govorilo da će postati novi Leonardo Dikaprio ili Bred Pit, a davnih 2000. planetarnu slavu mu je doneo čuveni film "Pearl Harbor", uloge su se nizale, a bankovni račun rastao, ali za Džošta to nije bilo "to". Svetla reflektora sve više su mu smetala, a sve više je bila jača želja da vodi normalan život poput drugih ljudi. 

Džošu Hartnetu svetsku slavu doneo je film "Pearl Harbor".
Touchstone Pictures / Entertainment Pictures / Profimedia 

"Mislim da sam se malo udaljio od Holivuda, jer nisam bio spreman za svu tu pažnju. Nisam želeo da pazim na svaku reč i želeo sam prirodno da rastem, tako da sam odlučio da u tom trenutku biti filmska zvezda nije za mene", rekao je svojevremeno, a sada je, prvi put nakon dugih 15 godina rešio da još jednom ispriča svoju priču. Kako je rekao za news.com.au, prestao je da snima blokbastere jer nije verovao nikome.

"Bio sam na naslovnoj strani svakog časopisa. Nisam mogao nigde da odem. Nisam se osećao prijatno u svojoj koži. Bio sam sam. Nisam verovao nikome", rekao je glumac.

Džoš je tada bio proglašen najseksepilnijim muškarcem svih vremena, ali on više nije želeo takve stvari. Znao je da mora da se skloni iz Holivuda. Osnovao je porodicu i u narednom periodu snimao samo male filmove koji mu nisu oduzimali previše vremena.

Džoš Hartnet proglašen je svojevremeno za najseksepilnijeg muškarca svih vremena.
Shutterstock 

Međutim, sada je rešen da se još jednom vrati na veliko platno, te će se uskoro pojaviti u novom špijanskum filmu Gaja Ričija "Operation Fortune: Ruse de guerre". Pre nekoliko dana uključio se uživo u emisiju "Sunrise" kako bi razgovarao o ovom ostvarenju, i ujedno ponovo dotakao teme zašto je digao ruke od Holivuda u trenutku kada je bio na vrhuncu karijere.

Džoš Hartnet nedavno je otkrio da je imao problema sa mentalnim zdravljem dok je bio u Holivudu.
pritnscreen/youtube 

"Za moje mentalno zdravlje i moju karijeru bila je najbolja moguća stvar da se držim podalje od Holivuda", rekao je 43-godišnji glumac.

"Srećom, mislim da sam na vreme shvatio sledeće: radi se o stvaranju dobrog porodičnog i kućnog života i mogućnosti da radim stvari koje du divne kao što je snimanje filmova, to je za mene velika privilegija", dodao je.

Džošu je zapravo najviše smetala činjenica da nije imao privatnost i kontradiktornost između onogo što zapravo živi, a što je publika mislila da živi.

Džoš Hartnet vraća se snimanju filmova.
Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia 

"Imao sam osećaj da mi je neko ukrao čitav život. Sve te naslovnice časopisa na kojima su bile moje fotografije nimalo nisu prikazivale život kakav sam živeo. Trenutno se osećam dobro jer me više ne maltretiraju paparaci kao nekada", otkrio je jednom prilikom.

Hartnet je istakao i da ne žali jer je odbio puno velikih uloga, a zanimljivo je da je i dalje ostao u svetu kinematografije, ali na drugačiji način. Naime, danas se bavi radom iza kamere - pisanjem scenarija i režijom, premda je imao i nekoliko manjih uloga u ne tako poznatim ostvarenjima.

Džoš Hartnet danas izgleda isto kao na početku karijere.
printscreen/youtube 

Inače, Džoš se praktično nimalo nije promenio, šta više izgleda još bolje nego na početku karijeru. On je 2012. razmenio bračne zavete sa koleginicom Tamsin Edžerton, a par danas živi u Londonu i ima troje dece.

Džoš Hartnet danas je oženjen koleginicom Tamsin Edžerton sa kojom ima troje dece.
Shutterstock 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!