Te 2011. godine ceo svet bio je potpuno opčinjen samo jednom pesmom. U pitanju je najveći Gotjeov hit "Somebody that i used to know".

Muzičku scenu preplavili su remiksi, uživo izvođenja, kaveri, a bila je veoma često izvođena i u popularnim muzičkim takmičenjima. Do dana-današnjeg preslušalo ju je samo na Jutjubu blizu 2 milijarde ljudi.

Gotjeu, kome je pravo ime Vauter "Voli" De Baker, predviđali su blistavu karijeru i željno očekivali sledeći veliki hit... ali to se nije dogodilo.

Stekao se utisak da je ovo bio još jedan slučaj "one hit wonder" odnosno "čudo jednog hita" nakon čega je izvođač potpuno pao u zaborav, ali istina je da Gotje nikada nije prestao da nastupa i da komponuje. Pa, gde se krio onda i šta je sa njim danas, pitate se?

Sam Voli nakon ovoga nije objavio nijedan album od tada pod umetničkim imenom "Gotje" što je i obavestio publiku 2014. godine.

"Čekajte, možda će ih i biti", napisao je. "Trenutno nisam sasvim siguran. Postoji mnogo nepredviđenih situacija".

Gotje se od 2014. godine ne koristi više svojim umetničkim imenom.
pritnscreen/instagram 

Umetnik nije dao dovoljno objašnjenja zašto se povukao kada je bio na vrhu slave, ali otkrio je da trenutno radi na nekim drugim projektima, uključujući novu austrijsku izdavačku kuću Spirit Level i muziku sa svojim drugim bendom "The Basics".

Međutim, ono što stvara sa ovim bendom potpuno se razlikuje od zvuka na koji smo navikli od njega.

Gotje je svoju karijeru nastavio sa bendom The Basics koju je osnovao još pre svetskog uspeha.
pritnscreen/instagram 

Zapravo, druga dva člana Tim Hita i Krisa Šrodera upoznao je kroz saradnju na drugim muzičkim projketima, a sa ovim bendom čak je nekoliko puta i nastupio u Americi. Samo na Spotify-ju imaju preko 40.000 slušatelja mesečno i izdali su nekoliko albuma od 2003. godine kada su se okupili.

Gde je Gotje danas?

Iako se oprostio od svog alter-ega "Gotjea" za sada, 40-godišnji muzičar bavi se brojnim projektima o čemu redovno izveštava svoje pratioce na Tviteru. Nakon što je 2016. preminuo muzički pionir Žan-Žakez Peri, Gotje je stvorio "OndiolineOrchestra". Nazvan je po muzičkom instrumentu koji je Žan izumeo, a koji stvara sintetičke zvukove koji su transformisali pop i alternativnu muziku, a orkestar odaje počast inovatoru i njegovom radu.

Gotje je okupio ovu grupu, koju čine Rob Švimer, Džo MekGinti i članovi alternativnog benda "Zammuto". Ipak, za sada je neizvesno da li će se ikada vratiti na svetsku muzičku smenu pod starim imenom, iako je više nego jasno da je muzika još uvek veliki deo njegove karijere, a još njegovih novijih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

printscreen/instagram Evo kako danas izgleda Gotje koji se proslavio hitom "Somebody that i used to know"

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!