Mel Gibson nedavno je potvrdio da će režirati i igrati u petom nastavku "Smrtonosnog oružja" koji važi za jedan od najpopopularnijih filmskih serijala svih vremena.

Međutim, kako stvari stoje, to nije svakome po volji.

Zapravo, čini se da je dobar svet čak i glumačkog sveta u neverici da će Holivud oprostiti australijskom glumcu sve seksističke i rasističke ispade.

Novi film snimaće se sa novim protagonistima doduše, ali bi trebalo da glavni iza kamere bude upravo Mel Gibson. Ova vest naišla je na brojne kritike, među kojima je najglasniji glumac Džošua Malina koji se proslavio kroz serije "Scandal", "The Big Bang Theory" i "West Wing".

Džošua Malina napisao je otvoreno pismo Melu Gibsonu.
Shutterstock 

On je napisao otvoreno pismo u kom poziva na bojkot Mela Gipsona kog je nazvao čovekom koji otvoreno mrzi Jevreje.

- Preblagao je reći za njega da je antisemit. Njegove predrasude su u više navrata dokumentovane. Tako da je moje pitanje šta čovek treba da uradi pa da buse stavljen na zabranjenu listuu Holivudu= Ja sam karakterni glumac i prihvatam uoge koje smi se ponude. Ali, i veoma mi je teško što moram ovo da napišem, ne biste mogli dovoljno da mi platite da zaigram pored Mela Gibsona i radim sa njim.

Mela Gibsona optužila je Vinona Rajder za rasističke i seksističke izjave, na šta joj je on odgovorio da laže.
Shutterstock 

- Ja volim "Smrtonosno oružje" (bar prvih nekoliko nastavaka) i Deni Glover je pravi biser. Ali Gibson? Da, on je talentovan čovek. Mnogi loši ljudi prave dobru umetnost - piše ovaj glumac, pa dodaje:

- Ako bude dozvoljeno Gibsonu da režira najnoviji nastavak ove voljene franšize, možda je vreme da se prestane sa pričama o snazi "cancel" kulture jer ako on može da obezbedi veliki novac i podršku u Holivudu, onda "cancel" kultura jednostavno ne postoji - dodaje Malina.

Mel Gibson potvrdio je da će režirati novi nastavak "Smrtnonosnog oružja".
TERRY BLACKBURN / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Njegovo pismo objavljeno je nakon što je Vinona Rajder optužila Mela Gibsona za antisemitske i homofobične komentare. Gibson je na sve to jednostavno rekao da Vinona laže.

Malina je dodao je Gibson nesumnjivo najviše targetirao Jevreje svojim neumesnim komentarima ali da ne treba zaboraviti ni mizogene opaske kao i rasizam na račun Afroamerikanaca.

- Pišem ovo znajući da će ovo mnogo lakše da dovede dotle da Warner Bros. bojkotuje Džšua Malinu nego Mela Gibsona. Ali, sve iako bude tako, slobodno. Imao sam lepu karijeru. Bilo bi dobro da moćniji glumci i producenti takođe zauzmu stav. Onda bi to bila "cancel" kultura o kojoj svi toliko pričaju - zaključio je Malina, a da li će cancel kultura uspeti da odradi svoje, ostaje da vidimo.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!