Svi su sa nestrpljenjem očekivali veliko finale serije "La Casa de Papel", a sudeći prema najavi sledećeg dela pete sezone, pred gledaocima je pravi spektakl.

Serija "La Casa de Papel" o pljačkašima nacionalne banke novca na čelu sa genijalnim Profesorom, počelo je sa emitovanjem 2017. godine i to najpre na jednoj šanskoj televiziji. Međutim, Netfliks je taj koji veoma brzo uviđa njen potencijal i otkupljuje prava, te preuzeo dalju prodkuciju, a ostalo je istorija - obaranje rekorda, i apsolutne simpatije širom sveta.

Alvaru Morteu, odnosno Profesoru La Casa de Papel donela je svetsku slavu.
© THE PHOTO ONE / The Photo One / Profimedia 

Centralni lik priče je upravo Profesor, a igrao ga je talentovani španski glumac Alvaro Morte.

Alvaro Antonio Garsija Perez, kako mu je puno ime rođen je 23. februara 1975. godine i odrastao je u Kordobi, u Španiji. bilo je zaljubljenik u elektroniku, ali i u glumu, te je u poslednjem trenutku prevagnuo i ipat upisao Dramsku akademiju. Studije je nastavio potom u Finskoj, a potom se vratio u Madrid.

Alvaro Morte u La Casa de Papel igra Profesora koji predvodi grupu pljačkaša.
Youtube 

Karijeru je započeo manjim ulogama u španskim serijama koje su godinama osvajale publiku. Nastupao je i u pozorištu, te čak ima i svoju produkcijsku pozorišnu kuću "300 pistolas". Nakon što se pojavio kao profesor u seriji "La Casa de Papel", usledila je svetska slava, te je dobio i još nekoliko uloga u Netfliksovim projektima.

O njegovom privatnom životu ne zna se mnogo, a zna se da je u 33. godini uspešno operisao tumor na levoj butini. Prošao je kroz teške terapije, ali srećom, sada je sve u redu. Sa druge strane, uprskos velikoj popularnosti nije se mnogo promenio, niti je on dozvolio da to utiče ne njegov privatni život. Morte je dugi niz godina sa stilistkinjom Blankom Klemente.

Alvaro Morte je dugi niz godina u braku sa stilistkinjom Blankom Klemente.
pritnscreen/instagram 

Par ima blizance Leonu i Juliju. Bili su zajedno dugo vremena pre odlaska pred oltar, a detalje svoje veze drže podalje od očiju javnosti.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!