Čuvena Diznijeva zvezda Selena Gomez osvojila je javnost svojom lepotom. Ipak, kao i mnoge njene kolege, vrlo rano je doživela veliku slavu i popularnost, zbog čega se susrela i sa mentalnim problemima.

Selena Maria Gomez rođena je 22. jula 1992. godine u gradu Grand Prairie u Teksasu, a život su joj obeležili teško detinjstvo, prerana slava, psihički problemi i fatalna i tubulentna ljubav sa Džastinom Biberom.

Selenin život obeležilo je teško detinjstvo
Instagram 

Dok Selenin otac potiče iz meksičke porodice, njena majka, Amanda Mendi Kornet, koja ju je rodila sa 16 godina, ima italijanske korene. Razvod Seleninih roditelja dogodio se kada je pevačica imala samo 5 godina.

Selena je tada ostala da živi sa majkom, koja se preudala i dobila još jednu ćerku Grejsi. Selena ima još jednu sestru, Saru, koju je njen otac dobio u drugom braku.

Popularna pevačica nikada nije krila da je odrastala u siromaštvu, a kako je nekad i govorila, porodica je zna da pojede večeru koja je koštala svega jedan dolar.

- Moja mama je ceo svoj život podredila meni i mojim potrebama. Radila je po tri posla kako bi meni bilo bolje i na tome ću joj biti večno zahvalna - zaključila je Selena, kojoj se holivudska sreća osmehnula kada je dobila prvu ulogu na Diznijevom kanalu.

Započela je karijeru u seriji "Barneys and Friends", a onda su usledili Diznijevi angažmani. Tada su joj se otvorila vrata i za muzičku industriju.

Njen život obeležilo je i nošenje prstena nevinosti, koji je stavila sa 13 godina zbog oca, a skinula 2010. godine.

Iako je sa svega 16 godina potpisala ugovor sa poznatom izdavačkom kućom "Hollywood Records", Seleni su sa slavom stigli brojni privatni i zdravstveni problemi.

Pevačici je dijagnostikovan lupus, hronična autoimuna bolest koja može da pogodi razne delove tela, uključujući kožu, zglobove, srce, pluća, krv, bubrege i mozak. O tome je progovorila tek godinama kasnije, a koliko joj je stanje bilo ozbiljno, govori transplantacija bubrega kojoj je morala da se podvrgne 2017. godine.

Bubreg joj je donirala njena bliska prijateljica, plesačica i glumica Fransija Raisa.

- Fransija mi je svojom žrtvom spasila život. Ona mi je kao sestra, nema tih reči kojima bih joj mogla izraziti zahvalnost - rekla je Selena.

Godinu dana ranije, tokom turneje "Revival" koja je beležile brojne uspehe, Selena je morala da otkaže niz koncerata zbog psihičkih problema.

Pevačica je vodila borbu sa napadima panike i depresijom, zbog kojih je otišla u rehabilitacijsku kliniku.

- Moje samopouzdanje je bilo ubijeno. Bila sam depresivna, hvatali su me osećaji teskobe i napadi panike pre izlaska na scenu ili odmah posle nastupa. Zapravo sam osećala strah da nisam dovoljno dobra, da sam nesposobna.

Iz svih borbi, Selena je izašla jo jača.
Youtube 

Činilo mi se da ništa ne pružam svojim fanovima i da oni to osećaju. Volela bih da se više govori o takvim problemima. Nas, devojke, uče da budemo otporne na sve, jake i seksi, kul i opuštene, ali mora nam biti dopušteno da se ponekad i raspadnemo - opisivala je.

Režim u toj klinici nije bio lak: pacijentkinjama je, između ostalog, zabranjeno korišćenje mobilnog i kompjutera, gledanje televizije i čitanje magazina, ali Selena je tamo relativno brzo došla sebi.

- Boravila sam u sobi sa šest devojaka koje uopšte nije bilo briga ko sam i šta sam jer su se borile za vlastiti život. Za mene je to bilo neverovatno iskustvo, nešto najteže, ali i najbolje što sam uradila.

Selenu je najviše pogodio odnos s bivšim dečkom, Džastinom Biberom
The Daily Stardust / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ipak, javnost odlično zna da su ovi problemi nastali uz prve probleme koje je doživela tokom turbulentne veze sa Džastinom Biberom. Veza ovog popularnog dvojca započeta je 2010. godine, a mnogi su tvrdili da je jačina njihove ljubavi bila jednaka tome koliko su toksični jedno za drugo.

Njihovu vezu obeležili su brojni raskidi, skandali, a konačni se dogodio u aprilu 2018. godine. Ova veza bila je prepuna uspona, padova i prepucavanja preko društvenih mreža.

Budući da su stalno kretali u istim krugovima, viđali su se često i uvek su bili u dobrim odnosima kako bi samo obnovili staru ljubav.

Selena je vezu sa Džastinom započela 2010. godine
Shutterstock 

Selena je definitivni krah veze teško podnela, a kasnije je priznala da se jako dugo borila sa depresijom i anksioznošću, kao i da je imala suicidne misli.

Kada je Selena objavila singl "Feel me", jasno je izjavila da je numeru posvetila svojoj bivšoj velikoj ljubavi, pevaču Džastinu Biberu.

U brzoj pop pesmi, Selena šalje poruku bivšem dečku kome poručuje da je uvek bila verna i iskrena, a da je on taj zbog kojeg se njihova veza raspala. Pevač joj nije ostao dužan, te je u jednom od intervjua za inostrane medije izjavio da mu je jako žao načina na koji se poneo u vezi sa Selenom, te da je bio "nemaran i egoističan" partner.

Nakon što su Selena i Biber poslednji put pokušali da budu u srećnoj vezi u maju 2018. godine, Biber je iznenada ponovo uplovio u vezu sa Hejli, a potom je i tajno oženio u julu prošle godine.

Selena je, međutim, teško podnela ovu vest, te je samo mesec dana kasnije doživela nervni slom i završila na psihijatriji u Los Anđelesu. Posle višemesečne terapije i dijagnostifikovane depresije, pevačica je nastavila svoju muzičku karijeru.

Snimila je pesmu "Lose you to love me", koju je posvetila upravo planetarno popularnom pevaču.

- Uvek smo uletali u ljubav slepo, morala sam da te izgubim da bi me želeo, ovaj ples me je ubijao, morala sam da te mrzim da bi me voleo - glasi jedan deo pomenute numere.

Selena je u jednom intervjuu otkrila da je svesna da će je depresija i anksioznost pratiti čitavog života.

- Imala sam mnogo problema sa depresijom i anksioznošcu i ne krijem to. Međutim, mislim da nikada neću uspeti u potpunosti da prevaziđem ta stanja. Neće doći dan kada ću pomisliti "Hej, evo me u lepoj haljini, pobedila sam". Mislim da ću čitavog života voditi tu bitku, ali to mi ne smeta, jer znam da ću uvek sebi biti na prvom mestu - iskrena je bila Selena.

Javno je govorila o depresiji.
Shutterstock 

Prema podacima magazina "Billboard", Selena je prodala 7 miliona albuma i 22 miliona singlova, poseduje svoju producentsku kuću "July Moon Productions" koja stoji iza jedne od Netfliksovih najgledanijih serija 2017. godine "13 razloga zašto" (13 Reasons Why), bavi se humanitarnim radom i postala je UNICEF-ov ambasador dobre volje sa samo 17 godina.

Prva je osoba koja je imala 100 miliona pratilaca na Instagramu, a njeno bogatstvo 2017. godine procenilo se na približno 50 miliona dolara.