Iako se nakon deset meseci vratila kući, ponovni nestanak princeze Šarlin od Monaka zabrinuo je čitavu javnost. Tada su se pojavili navodi da ju je suprug, princ Albert smestio u psihijatrijsku ustanovu, jer je ona želela da se razvede.

Javno blaćenje Albertove ljubavnice bila je kap koja je prelila čašu i potom se desio iznenadni misteriozni nestanak princeze. Princ Alber se tada oglasio i poručio:

- Oseća se bolje, ali mora da se odmara.

princeza sarlin od monaka
Bruno Bebert/PRM / Bestimage / Profimedia 

Nije u Monaku, ali će se uskoro vratiti. Ne radi se samo o njenom fizičkom zdravlju, mora biti još neko vreme na lečenju kako bi potpuno ozdravila - rekao je kratko princ Albert, prenosi "Daily Mail".

Osim toga, Albert je izjavio da njegova supruga pati od "duboke iscrpljenosti, i emocionalne i fizičke".

- Njen povratak je na početku prošao jako dobro, barem prvih nekoliko sati, a onda je postalo očigledno da nije dobro. Bila je iscrpljena, i fizički i emocionalno.

Bila je opterećena i nije mogla da se suoči sa službenim dužnostima, životom generalno, pa čak ni sa porodicom - izjavio je za magazin "People" princ Albert.

Njeni prijatelji kažu da smatraju da kraljevska porodica Monaka nije ozbiljno shvatila težinu njenog zdravstvenog stanja.

princeza sarlin od monaka
Pool/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Zbog tubulentnog perioda i kontraverzi u životu princeze Šarlin od Monaka, strani mediji ne prestaju da "izvlače" detalje iz njenog privatnog života.

Zbog toga su se prisetili i vremena uoči samog venčanja princeze i princa.

Prema dobro upućenim izvorima, princeza Šarlin je pokušala da pobegne tri puta, ali su je svaki put zaustavili na vreme.

Prvi pokušaj bežanja dogodio se dok je isprobavala venčanicu u Parizu. Tada su informacije da želi da pobegne dospele u javnost, a princeza Šarlin je utehu pronašla u ambasadi Južne Afrike. Ipak, ubrzo se vratila kući.

sarlin
NIVIERE/VILLARD/NIKO/ALFRED / Sipa Press / Profimedia 

Za razliku od prvog, drugi i treći pokušaj bekstva, dogodili su se u Monaku. Prvi od ta dva puta dogodio se tokom Grand Prixa 2010. godine, što je rezultiralo time da joj je oduzet pasoš, a poslednji put dogodio se samo dva dana pre njihovog venčanja u julu.

Tada je, prema pisanju "Le Journal de Dimanche", princeza Šarlin rezervisala avionsku kartu u jednom smeru za Južnu Afriku, ali presreli su je na putu za Nicu i nagovorili je da ostane.

princeza sarlin od monaka
STEPH / Visual / Profimedia 

Na kraju je ostala i bila glavna zvezda trodnevnog venčanja koje je, navodno, koštalo oko 53 miliona funti. Ipak, prema pisanju medija u to doba, princeza Šarlin je i javno plakala.

Navodno je par i prvu bračnu noć proveo u odvojenim sobama, s tim da je soba u kojoj je spavala princeza Šarlin bila čuvana, što je palata naknadno demantovala.

Princeza Šarlin od Monaka već dva meseca je u psihijatrijskoj bolnici
Profimedia