Popularna pevačica Jelena Rozga nije jedina javna ličnost kojoj se preterana želja za perfekcionizmom odrazila na zdravlje. Pevačica Sara Jo nedavno je otvoreno govorila o psihoterapiji na koju je krenula iz istog razloga.

Misli da nismo dovoljni dobri, da sve može uvek bolje da se odradi, jesu u redu, ali kada su u preteranoj meri, toliko da nas abnormalno obuzimaju, onda se mogu odraziti i na zdravlje.

jelena rozga
printscreen/instagram 

Jelena je pre tri godine otkrila da je, pre nego što je potražila pomoć lekara, osećala da nešto nije u redu.

- Danima pre osećala sam da nešto nije u redu, ali sam mislila da je u pitanju stres i premor jer je bio januar, a prethodna godina bila mi je izuzetno naporna.

Taj dan, kad mi je dijagnostifikovana tahikardija, srce mi se toliko uzlupalo da sam se prepala i mislila kako ću se samo srušiti - rekla je Jelena za Gloriju.hr.

Ona, osim problema sa srcem, ima i probleme sa štitnom žlezdom, koje je otkrila 2006. godine.

jelena rozga
Instagram 

- Budila sam se umorna, stalno sam osećala umor i gubila sam na težini. Otišla sam kod lekara i dobila dijagnozu. Ubrzo sam počela da pijem lekove.

Nekad je teško tako živeti, nekad lakše - izjavila je i dodala da se zahvaljujući terapiji i disciplini sada oseća odlično.

- I dalje gotovo dva sata mogu pevati i plesati sa svojom publikom - rekla je pevačica.

Ovoga puta, Jelena je u intervjuu za Story.hr otkrila da se navikla na svoje stanje.

jelena rozga
Instagram 

- Redovno pijem terapiju, pazim na ishranu i slušam savete lekara. Naučila sam živeti i nositi se s tim - rekla je Rozga.

Podsetimo, nedavno se šuškalo da je Jelena konačno našla partnera po svojoj meri. Navodno je reč o poznatom hrvatskom kuvaru Ivanu Pažaninu, a onda je pevačica odlučila da se oglasi.

- Divno je kada imate nekoga da sa njim podelite sve, sreću, tugu, uspeh i neuspeh, ali ne smatram da je to jedino merilo za sreću, jer sreća dolazi iznutra i ukoliko ste ostvareni i ispunjeni neko će tu sreću samo dopuniti a ne činiti.

jelena rozga
Instagram