Američka Akademija za diskografsku umetnost i nauku objavila je nominacije za 64. dodelu Gremija, koja će se održati u Stejples Centru u Los Anđelesu 31. januara 2022. godine.

Olivija Rodrigo se nalazi u nominaciji za Gremi nagrade i to u četiri glavne kategorije. Ova 18-godišnjakinja se našla u kategoriji za najbolji album, najboljeg novog izvođača, album godine i pesmu godine, ali je dobila i još tri nominacije.

olivija rodrigo
AFF-USA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Olivija u svojoj spavaćoj sobi čuva jedan uramljen tvit.

- Ide ti jako dobro za tvoje godine. Ne dozvoli da bilo kakve toksične reči dopru do tebe i ne dozvoli da bilo ko spreči da se čuje tvoj glas - glasio je tvit Kardi Bi koja je ove reči posvetila upravo maloj Oliviji.

Pored nje, najviše nominacija imaju Doža Ket, Gabriela Vilson, Bili Ajliš, Batisti i Džastin Biber.

Olivijin prvi singl, "Drivers License", izašla je u januaru i zaživela na TikTok-u. U maju je usledio njen debi album, "Sour" koji je srušio sve striming rekorde i vladao na vrhu top lista.

- Moja muzika je drugačija od moje glume i to na način na koji sam uvek sanjala. Kada je pesma "Drivers License" izašla, svi su bili u fazonu: "Nemam pojma ko je ova Olivija Rodrigo, ali volim ovu pesmu".

To je za mene apsolutni san, zato što sam oduvek želela da kao tekstopisac, budem ozbiljno shvaćena. Kada si glumac, može doći do mešanja, jer biti glumac se bazira na laži, biti tekstopisac se bazira na totalnoj istini - rekla je Olivija.

U ovo vreme prošle godine, Olivija Rodrigo je bila najpoznatija kao zvezda Diznijeve serije "High School Musical", a onda je u januaru objavila baladu "Drivers License", koja je postala globalni hit.

Olivija Rodrigo rođena je 20. februara 2003. godine u Kaliforniji. Otac joj je poreklom sa Filipina, a majka iz Nemačke sa irskim korenima.

Olivija je počela sa pevanjem sa šest godina, a u srednjoj školi bila je aktivna u školskom teatru.