Bivši član benda "One Direction", Zejn Malik (28), danas je pevač s uspešnom solo karijerom, a u pop svetu poslednjih godina jedno od najpopularnijih imena. Nedavno mu je izašao i treći studijski album 'Nobody Is Listening', ali žiri nije bio posebno impresioniran.

Prema stručnom mišljenju Akademije nije zaslužio da bude nominovan za prestižnu mužičku nagradu "Grammy", a britanski mužičar nakon toga je bes iskalio na svom Twitteru. - Ma je*eš "Grammy"-je i sve koji su na bilo koji način povezani s njima! Tamo vrede isključivo mito i korupcija! Ako se ne rukujete s 'pravim' ljudima i ne pošaljete im poklone, nećete ni dobiti nominaciju - napisao je razočarani pevač.

Više uspeha na Gremijima nije imao ni s prva dva albuma, a s obzirom na to da je u karijeri već osvojio nagrade "2American Music", "Billboard Music", "BMI" i "MTV", Zejn smatra da se posebno zamerio Gremijima.

Na istu organizaciju nedavno se obrušio i kanadski pevač i producent The Weeknd (31). I on je ostao bez nominacija, iako je njegov album "After Hours" postigao ogroman uspeh, a on sam je nastupio na "Super Bowlu".

- Već sam osvojio tri Gremija, mene lično više nije briga. Nisam umišljen, nisam bahat, ali ljudi u muzičkoj industriji moraju biti transparentni, duguju to i meni i mojim obožavateljima - izjavio je tada The Weeknd, a veroatno najdalje u kritikama Gramija otišao je Kanje Vest (43) koji se po osvojenoj nagradi nedavno urinirao i sve snimio.