Tejlor Svift je postala prva žena u istoriji koja je tri puta osvojila Gremi za album godine, a Bijonse je postala apsolutna rekorderka po broju osvojenih statua. Tejlor Svift i Bili Ajliš osvojile su glavne nagrade na dodeli Gremija u nedelju, na kojoj je Bijonse postala najnagrađivanija izvođačica u istoriji te američke diskografske nagrade.

"Folklore" Tajlor Svift proglašen je albumom godine, a Ajlišin singl "Everything I Wanted" osvojio je Gremi za pesmu godine. Tajlor Svift prva je žena koja je tri puta osvojila nagradu za album godine.

Autorima pesme "I Can't Breathe" R&B izvođača H.E.R pripao je Grammy za pesmu godine u kategoriji u kojoj se nagrada dodeljuje autorima, a ne izvođačima. Napisana je kao posveta pokretu "Black Lives Matter" u Sjedinjenim Državama prošlog leta.

Britanac Hari Stajls pobedio je u pop solo kategoriji za izvođenje pesme "Watermelon Sugar", što je njegov prvi Gremi. Reperka Megan Thee Stallion proglašena je najboljom debitantkinjom. Ta 26-godišnjakinja takođe je nagrađena za rep singl "Savage", na koje gostuje Bijonse. Miranda Lambert dobitnica je Gremija za najbolji kantri album "Wildcard".

BTS je u kategoriji najboljeg pop dueta izgubio od Ledi Gage i Ariane Grande i njihovog singla "Rain on Me". Sedmočlani bend iz Južne Koreje nadao se nagradi za svoj hit na engleskom jeziku "Dynamite".

Kanje Vest uzeo je Gremija za gospel album "Jesus is King", dok je Bijonse osvojila nagradu za najbolji muzički video za "Brown Skin Girl", koji je podelila sa svojom devetogodišnjom ćerkom Blu Ajvi.

S četiri nova Gremija i ukupno 28 u karijeri, Bijonse je nova rekorderka u ženskoj konkurenciji. Do sada je tu titulu držala Alison Kraus.

Bili Ajliš, koja je dominirala prošlogodišnjim Gremija, pobedila je za svoju tematsku pesmu u predstojećem filmu o Džejsmu Bondu "No Time to Die".

Nagrada Gremi, godišnja je nagrada za izuzetne doprinose u mužičkoj umetnosti i diskografiji, koju dodeljuje NARAS, američka Akademija za diskografsku umetnost. Nagrada je ustanovljena 1959. godine. Dobitnike bira 11.000 članova Recording Academy.