Stiče se utisak da nijednu zvezdu u Holivudu ne vole toliko da mrze kao En Hatavej.

Uprkos ogromnom talentu i sjajnim ulogama za koje je nagrađena Oskarom čak dva puta, glumica je i dalje na listama omraženijih, a smatra se da su tome doprineli i skandali koji su, slobodno možemo reći, obeležili njenu karijeru.

Ipak, tako nije bilo na početku. Njena majka bila je pozorišna glumica i upravo je ona ta koja je u njoj probudila ljubav prema 7. umetnosti, a Hatavej smo prvi put gledali na velikom platnu davne 2001. godine u fimovima "The Princess Diaries", a potom u neodoljivoj komediji "Ella Enchanted". Ipak, svetsku slavu doneo joj je film "The Devil Wears Prada", a već tada krenula su prva šuškanja da glumica baš i nije omiljena za saradnju. 

en hatavej u djavo nosi pradu
pritnscreen/youtube 

U godinama koje slede filmovi u kojima je glumila doneli su joj i komercijalni i kritički uspeh, a u filmu "Jadnici" stala je rame uz rame sa nekim od najvećih imena kinematografije kao što su Rasel Krou i Hju Džekmen, a upravo joj je i uloga "Fantine" donela prvog Oskara za najbolju sporednu ulogu. Mnogi ne znaju da se za ovaj film spremala jako dugo, te da se čak podvrgla i rigoroznoj dijeti, ali producenti i kolege često bi je okarakterisali kao ramzaženu i bahatu divu.

en hatavej u jadnicima
pritnscreen/youtube 

Često se u medijima pojavljivala i informacija da je glumica za sebe tražila posebne tretmane, a primera radi, u jednom restoranu tražila je da joj konobar 4 puta servira obrok jer joj se svaki put kada bi joj doneo tanjir nešto drugo ne bi dopalo. Tako je En od simpatičnog devojčurka izrasla u arogantnu i bahatu ženu koja ne zna osnovne manire, a čak je i njen govor nakon dobijanja Oskara okarakterisan kao previše nadmen.

en hatavej
Youtube 

Međutim, to nije sve.

Uporedo za titulom "kraljice bahatosti" na poslovnom planu, ređali su se skandali i na privatnom polju. 

en hatavej
Instagram 

Jedna od tema o kojoj se svojevremeno i te kako pisalo bila je njena veza sa italijanskim agentom za nekretnine Rafaelom Folijerijem. Folijerijeva fondacija na Menhetnu, osnovana 2003. godine, fokusira se na napore kao što su obezbeđivanje vakcinacije za decu u siromašnim zemljama.

en hatavej sa vicsim deckom
- / LaPresse / Profimedia 

U junu 2008. godine, organizaciju je istraživala poreska uprava SAD zbog neuspeha u dostavljanju potrebnih informativnih neprofitnih obrazaca. Folijeri je uhapšen pod optužbom da je prevario investitore za više miliona dolara u šemi u kojoj je glumio agenta za nekretnine Vatikana. Hatavejova nije optužena ni za kakav zločin, a nakon što je pre toga priznao krivicu, Folijeri je osuđen na četiri i po godine zatvora.

en katavej sa bivsim deckom
Vanessa Lucena / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Te večeri, Eni me je pozvala iz Los Anđelesa, gde je bila na pres-turneji. Pričali smo telefonom deset minuta o tome kada se vraća kući. Ako se dobro sećam, Enine poslednje reči bile su: "Voleću te zauvek" i onda smo prekinuli razgovor. To je bilo u dva ujutro, 24. juna 2008. U šest sati su me uhapsili. Nikad više nisam pričao s Eni", rekao je Folijeri za Daily Mail svojevremeno.

en hatavej
VIRGINIA FARNETI / LaPresse / Profimedia 

Ovaj skandal slavnoj glumici javnost nije tako lako oprostila, a u godinama koje slede često se provlačila po medijima. Ipak, lepa brineta uspela je da nađe svoju sreću u drugom muškarcu.

En koja je proslavila 39. rođendan udala se za preduzetnika i glumca Adama Šulmana 29. septembra 2012. godine, a kasnije su dobili i dvoje dece - sina Džonatana 2016, a 2019. godine rodila je drugog sina Džeka.

Glumica je na društvenim mrežama često pričala i o problemima sa začećem, a o roditeljstvu je govorila da zna da nije savršena majka.

- Nisam savršen roditelj, ali trudim se da uvek smirenim tonom razgovaram sa decom koliko god da je to teško. Rekli su mi kako ću kad dobijem svoju porodicu biti manje okupirana karijerom, ali još uvek volim svoj posao. Iako se zaista nerado odvajam od dece - rekla je.