Legendarni američki košarkaš Šakil O’Nil na računu ima oko 400 miliona dolara, a u jednom podkastu je nedavno ispričao kako to ne znači da su i njegova deca jednako bogata.

Fox prenosi da je O'Nil jasno naglasio šta želi da nauči svojih šestero dece.

"Ljute se na mene zbog cele situacije, ali to je zato što ne razumu o čemu govorim. Celo vreme deci govorim da nismo "mi" bogati, već sam "ja" bogat", rekao je slavni košarkaš. Istakao je i kako je deci ostavio mogućnost da dođu do njegovog novca.

Kaže kako moraju da mu pokažu diplomu i pokrenu sopstveni posao. Ukoliko žele da on uloži u njihov biznis, moraće da mu predstave projekat i uvere ga da je to isplativo. Košarkaša ne zanima čime njegova deca žele da se bave, već želi da ih nauči da cene novac.

sakil o nil sa decom
AKM Images / Backgrid USA / Profimedia 

Šakil O’Nil je tokom dugogodišnje karijere u NBA ligi zaradio milione dolara, a još više je zaradio otkako se penzionisao. Pokrenuo je svoju liniju patika, investirao je u brojne projekte, a između ostalog je i analitičar košarke.

O'Nil je nedavno rekao i kako je završio s karijerom zvezde. "Slavni ljudi ovih dana potpuno polude zbog nebitnih stvari i ne želim da budem deo toga. Odričem se svog statusa zvezde, dosta mi je toga", rekao je prošlog meseca za "New York Post".

Košarkaš želi da bude poznat po svojoj velikodušnosti, ali daleko od kamera i košarkaškog terena.

sakil o nil sa decom
Shutterstock