Postoje mnogobrojne slavne osobe u svetskom šou biznisu koji vuku korene iz Srbije, a postigle su puno u svom poslu. Različitih su zanimanja, od glume, konceptualne umetnosti, a neke veliku pažnju privlače svojim provokativnim imidžom i još skandaloznijim ponašanjem.

Iako su potpuno različite veže ih zajedničko poreklo, a u nastavku vam donosimo najpoznatije dame koje su poreklom iz naše zemlje, a za njih zna ceo svet.

Koko Ostin

Koko Ostin, američka glumica, model pravog imena Nikol Natali Marou, ponosno i neretko poručuje da su njeni koreni iz Srbije. Surpuga glumca i repera Ajs Tija sa kojim ima ćerku Nikol Šanel, ima izuzetno provokativan imidž. Koko prati veliki broj kritika, ali i pohvala, jer su oprečne reakcije u komenatrisanju provokativnih javnih ličnosti neizbežne. Koko bi lako mogla da ponese titulu one najšokantnije na ovoj listi. Ako se pod šokom podrazumeva golotinja. Ono čime je posebno nedavno zaprepatila javnost to je da i dalej doji svoju petogodišnju ćerku.

koko ostin
Shutterstock 

Marina Abramović

Ova Beograđanka je svetski priznata umetnica. Njeni perfomansi prate se sa ogromnim interesovanjem, kritika i publika ih odlično prihvataju. Marina Abramović koja od 2002. živi u Njujorku dobitnica je brojnih priznanja, poput "Zlatnog lava“ na Bijenalu u Veneciji 1997. godine i nagrade Udruženja američkih kritičara 2004. godine.

Osim što širom sveta dočarava moć svojih performanska Marina i predaje, Berlinu, Hamburgu, Parizu. Osnovala je Marina Abramović Institut (MAI) u Hadsonu, u Njujorku. Boravila je nedavno u Beogradu, povod njenog dolaska bilo je venčanje njene bratanice Ivane Ambramović i Katarine Mišović, ćerke Irene Mišović.

marina abramovic
Anthony Behar / ddp USA / Profimedia 

Stana Katić

Holivudska zvezda srpskog porekla koja je rođena u Hamiltonu u Kanadi, veoma je poznato ime u Holivudu. Popularna Kejt Beket iz serije "Kasl" studirala je najpre na Univerzitetu u Torontu, a zatim u Gudmanovoj školi drame u Čikagu, a onda i u glumačkoj školi "Beverli Hils plejhaus".

Pored pomenute hit serije igrala je i u "Urgentnom centru", "Herojima", "Prljavoj znački". Glumica se 2015. udala za Krisa Brkljača, koji je odrastao u Australiji, a koji je poreklom iz Like. Venčanje je organizovano u Dalmaciji. Stana je zvezda u Holivudu, a s vremena na vreme poseti naš region i svima jasno pokaže koliko joj prija boravak na ovim prostorima.

stana katic
Shutterstock 

Saša Aleksander

Njneo pravo ime je Suzana Drobnjaković. Od 1997. otkako je kročila u svet filma nanizala je veliki broj uloga, " Visceral Matter", "All Over the Guy", "Lucky 13" samo su neki od naslova u kojima smo je gledali.

Saša Aleksander je poznata i kao snaja Sofije Loren. Sa njenim sinom Eduardom Pontijem ima dvoje dece.

sasa aleksander
Shutterstock 

Ana Aleksander

Glumica srpskog porekla i model, Ana Katarina Stojanović, odnosno Ana Aleksander, kako je zna Holivud, sa 16 godina je upisala Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Preselila se zatim sa porodicom u Južnu Afriku gde je studirala na koledžu u Kejptaunu. Odlazak u Ameriku bio je presudan za njenu glumačku karijeru. Ana je zaigrala u veoma popularnim serijama, poput serija "Mesto zločina: Njujork", "Dva i po muškarca", "Istražitelji iz Majamija".

ana aleksander
Shutterstock