El Mekfirson nekada je žarila i palila svetskim pistama, a zbog savršenog izgleda dobila je i nadimak "The body" ("Telo"). Danas, iako ima 57 godina, i dalje privlači pažnju gdegod se pojavi, a na figuri joj mogu pozavideti i daleko mlađe.

Nekadašnji supermodel aktivna je i na mrežama gde često deli savete o izgledu, a nedavno je za "Vogue" snimala svoju beauty rutinu.

Međutim zbog jedne izjave našla se na meti kritika, a mnogi su je i pošteno ismejali.

Naime, kada se povela priča o njenim crtama lica, El je izjavila:

"Oči su mi skoro crne, to je Aboridžin u meni. Pošto sam sedma generacija Australijanki, ne reflektuju svetlost na isti način kao plave oči. Imam crnu krv u sebi", rekla je navodno u sada izbrisanom videu.

el mekfirson tvrdi da ima crne oci jer je aboridzin
pritnscreen/instagram 

Na Instagramu su je tagovali u brojnim objavama uz kritike da biti starosedelac i biti Aboridžin nije isto, ali se El nije izvinila zbog sporne izjave, već je samo prokomentarisala da joj je "žao ako se neko našao uvređenim".

Sa druge strane, nije pomoglo ni to što je njena mlađa sestra Mimi prokomentarisala situaciju otkrivši da "niti su starosedeoci, niti su tragali za svojim poreklom".

Zbog svega, negativni komentari su preplavili društvene mreže.

"Još jedna belkinja koja tvrdi da je crna", "Sestro, nisi Aboridžin samo zato što si rođena u Australiji", "Budi lepa i ćuti, ne sramoti se dalje", "Kakve gluposti ova žena lupetara", "Sramota me njene sramote", "Da li je to ona upravo rekla - imam crne oči jer sam crnkinja. Gde si tačno crna?"... pisali su ljudi na Tviteru i Instagramu i poručivali joj da se drži bjuti saveta, a da priču o genetici ostavi profesionalcima.