"ZNAO SAM DA SE NIKADA NEĆE VRATITI" Glumca je majka ostavila kada je bio dete, jedan čovek ga je lečio od traume

Hju Džekmen se nikada nije oporavio od traume koju je dobio kada ga je majka napustila, a danas je jedan od najhumanijih glumaca Holivuda.

Hju Džekmen
Robert O'Neil / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Roditelji popularnog glumca imaju ukupno petoro dece. Hju Džekmen je najmlađi i kao dete želeo je da bavi novinarstvom. Ipak, životne okolnosti i nesrećno detinjstvo koji su ga zadesili, glumca su odveli u potpuno drugačiji smer, svet glume. U njemu je postigao velike uspehe, a ulogom u X-Men filmovima svoju karijeru je doveo do vrhunca.

Rođen je u Australiji, a kada je upisivao fakultet u Sidneju, odlučio je da studira komunikacije i želeo je da ostvari uspešnu novinarsku karijeru. Na jednoj godini studija shvatio je kako mu fali nekoliko bodova, pa je dodatno upisao i glumu. Nije mogao ni da zamisli šta će mu taj slučajan izbor doneti u budućnosti. Prvi glumački posao dobio je 1995. godine kada je glumio zatvorenika Kevina u seriji "Correlli".

Hju Dzekmen
Print Screen / Instagram 

Ipak, Hju je shvatio da mu je gluma pomogla da iskali sav bes koji je osećao prema majci koja ga je napustila. Kada se njegova porodica doselila u Australiju iz Engleske, glumčeva majka je odlučila da se vrati u Englesku. Hju je tada imao samo 8 godina, dok je njegov otac jako patio zbog odlaska svoje supruge.

Dok neki kažu da vreme leči sve, izgleda da se pojedini ne slažu sa tom teorijom. Otac Hju Džekmena je pet godina nakon što je njegova žena ostavila njega i petoro dece, odlučio da se vrati u Englesku kako bi se pomirio sa njom.

Hju Dzekmen
Print Screen / Instagram 

- Tata je otišao u Englesku kako bi je vratio nama, ali ona se tada već preudala za nekog drugog. Imali su i dete. Tata je trebalo da se vrati za tri nedelje, ali se vratio za pet dana. Nije ni trebalo da mi kaže šta se dogodilo, bio sam dovoljno star da odmah shvatim kako se ona više neće vratiti - ispričao je glumac u jednom intervjuu.

Hju je otvoreno priznao da se od te traume nikada nije u potpunosti oporavio, ali da mu je gluma pomogla da se navikne na tu situaciju. Ipak, obnovio je odnos sa majkom. Tom prilikom istakao je da ga je "njeno napuštanje mnogo bolelo, ali da nikada nije osećao da je ona prestala da ga voli".

Danas ima 53 godine, a pre nekoliko godina glumac je najavio da će osnovati humanitarnu kompaniju "Čovek koji se smeje". Džekmen je istakao da će organizacija prodavati kafu, čaj i čokoladu, a prikupljeni novac će ići u dobrotvorne svrhe, uključujući i pomoć državnim školama u Harlemu.

Glumac je za jedne američke novine otkrio da je na ovu ideju došao nakon povratka iz Etiopije u kojoj je bio 2009. godine i da je tamo upoznao lokalnog vlasnika farme kafe Dukala.

"Bio sam veoma inspirisan svime što sam naučio radeći sa njim i ljudima iz njegove organizacije. Obećao sam Dukalu da ću mu pomoći", ispričao je Džekmen kojeg danas mnogi nazivaju "najdobroćudnijim čovekom Holivuda".

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši