Bivša misica Kirsti Bertareli (50) bogatija je od same britanske kraljice. Model i pop kantautorka sada je postala i najbogatija britanska "razvedenica".

Ona i njen suprug milijarder Ernesto razveli su se u tajnosti nakon 21 godine braka.

"Ernesto i Kirsti Bertareli s tugom potvrđuju da su se razveli", rekao je njihov PR za Daily Mail.

Par ima troje dece, a razvod je dogovoren za leto sledeće godine. Lista najbogatijih ljudi"Sunday Times-a" smestila ih je na 14. mesto ove godine, a njihovo bogatstvo se procenjuje na 9.2. milijarde funti - što je veće od BDP-a mnogih zemalja poput Bahama ili Armenije.

kirsti bertareli
Instagram 

"Njihova odluka bila je zajednička, sporazumno su se odlučili na razvod", rekao je njihov PR, a par je odbio da govori o iznosu koji će biti isplaćen bivšoj Miss Velike Britanije. Kako Daily Mail nezvanično saznaje, reč je o nagodbi u iznosu od 350 miliona funti.

To bi je učinilo najbogatijom razvedenicom rođenoj u Velikoj Britaniji, a do sada je bila bogatija i od same kraljice Elizabete II. Nakon razvoda biće bogatija i od muzičke zvezde Mik Džegera, za kojeg se tvrdi da vredi 310 miliona funti, Ed Širana (220 miliona funti) i Adel (140 miliona funti).

kirsti bertareli
Instagram 

Njena advokatica je Fiona Shackleton, koja je zastupala princa Čarlsa i Paula Mekartnija tokom njihovih brakorazvodnih parnica. Pretpostavlja se da je Kirsti Bertareli potpisala predbračni ugovor pre udaje za Bertarelija 2000. godine.

"Nagodba je bila velikodušnija nego što je trebala biti. Hteli su izbeći dug i otegnut sudski spor u Švajcarskoj", rekla je prijateljica poznate lepotice.

Nakon što je 1988. bila okrunjena za Miss Velike Britanije, Kirsti je takođe bila druga pratnja na izboru za Miss sveta te godine. Nakon toga je započela svoju karijeru u svetu muzike kao pop pevačica i tekstopisac.

U galeriji pogledajte kako misica danas izgleda:

Instagram kirsti bertareli