Influenser i šminker Bretmen Rok (23) ispisao je istoriju u novom izdanju Playboya.

Postao je prvi gej muškarac koji je pozirao za naslovnicu čuvenog časopisa, a uspehom se pohvalio na svem Instagramu i otkrio je koliko mu to znači.

"Ovo je istorijski događaj i veliki pomak za LGBT populaciju kao i za tamnopute ljude. Sve je tako nadrealno i neizmerno sam zahvalan i srećan", kazao je Bretmen koji je Filipinac s Havaja.

"Promenio si pravila i otvorio put za druge", "Apsolutno podržavam", "Veliki plus za Playboy", deo je brojnih pozitivnih komentara koje je dobio ispod objave, ali nisu svi bili oduševljeni.

Instagram Pogledajte još fotografija Bretmena Roka, prvog gej muškarca na naslovnici Plejboja.

"Gde je otišao ovaj svet?", "Ovo nije Playboy što je nekad bio", "Loša odluka", neke su od negativnih reakcija na naslovnicu.

Bretmen je slavu stekao na Jutjubu gde objavljuje videa o tutorijalima za šminkanje i otvoreno govori o svojoj seksualnoj orijentaciji. Njegov kanal ima više od 8 miliona pretplatnika, dok ga na Instagramu prati 17 miliona ljudi.

Na fotkama koje objavljuje često nosi haljine, suknje i visoke štikle.

Časopis Time ga je 2017. godine svrstao među 30 najuticajnijih tinejdžera, a od tada je dobio i svoj show na MTV-ju, a nakon toga je pokrenuo svoju liniju beauty proizvoda.

A iako je prvi otvoreni homoseksualac, Bretmen nije i prvi muškarac na naslovnici Playboya. Pre njega su za časopis pozirali njegov osnivač Hju Hefner kao i muzičar Bad Bunny.

bretman rok
printscreen/youtube