Kada se kaže "Plejboj" verovatno su vam prva asocijacija lepe žene na naslovnici, verovatno vema oskudno obučene.

I da, do sada je to i bilo tako, ali sada su odlučili na naprave presedan i šokiraju celi svet. Naime, sada se prvi put od nastanka časopisa na naslovnici našao muškarac, a ta čast pripala je momku koji je danas jedan od najpopularnijih influensera u svetu.

Nakon što su promenili uređivačku politiku, na naslovnici se prvi put našao gej muškarac, a radi se ni o kome drugom do o influenseru Bretmanu Roku koji je svoju karijeru započeo na Jutjubu, a danas ga na društvenim mrežama prati preko 17 miliona pratilaca

Bretman je pozirao u prepoznatljivom bunny korsetu sa naravno, satenskim ušima i okovratnikom, a ceo look upotpunjen je crnim čarapama i najpopularnijim cipelama sezone - Versace sa platformom, koje su već ponele naša najpoznatija influenserka Tamara Kalinić i Jelena Karleuša, a koje obožavaju i brojne svetske ličnosti.

Odluka da na naslovnici bude muškarac, pa još gej, izazvala je brojne komentare, pa i salve kritika, posebno konzervativnih struja, ali ono što se može reći sa sigurnošću, jeste da su dobili ogroman publicitet, a to su i hteli.

Bretman Rok oglasio se nakon što je predstavljena naslovnica i tada je istakao da je njegova saradnja s "Plejbojem" ogroman korak napred, kako za pripadnike LGBT populacije, tako i za ljude koji nisu bele kože, budući da on dolazi sa Filipina.

A u svojim Jutjub klipovima na početku, često je pričao da je kao dete upravo zbog toga bio žrtva nasilja.

bretmen rok istakao je da je kao mali bio zrtva nasilja jer dolazi sa filipina
printscreen/youtube 

Rok je dvadesettrogodišnji model i šminker, koji je svojim tutorijalima privlačio ogromnu pažnju i pre saradnje s Plejbojem, a osim toga se pojavljivao u MTV rijaliti emisiji koja se emitovala na Jutjubu, ali i u pojedinim serijama. Prvi put se 2019. pojavio na naslovnoj strani jednog gej-magazina.

bretmen rok proslavio se kao sminker
printscreen/youtube 

Mnogobrojne organizacije koje se bore za lična prava pripadnika LGBT populacije dočekale su Plejbojevu odluku s oduševljenjem, dok je bilo i onih koji su to okarakterisali kao da je - čuveni magazin odavno umro s dostojanstvom, a da su sad ostali samo obrisi njegove nekadašnje slave.