Bivša portparolka Donalda Trampa, Stefani Grišam, provela je četiri godine u Beloj kući, tokom kojih je najviše sarađivala s prvom damom Melanijom, a sada je odlučila da svoje iskustvo s njima prenese na papir.

U knjizi "I'll Take Your Questions Now: What I Saw in The Trump White House", koja će biti objavljena 5. oktobra, iznela je brojne bombastične detalje o kojima je morala da ćuti dok je radila za Trampa, a neki od njih već su procurili u medije.

Deo koji je posebno zainteresovao javnost je njena ispovest o Melaniji, koju je opisala kao umišljenu osobu koja živi u svom svetu potpuno odcepljenom od stvarnosti te ju je uporedila s francuskom kraljicom Marijom Antoanetom.

"Proračunata. Poražena. Udaljena", reči su kojima ju je opisala.

Stefani je u knjizi otkrila i da je Melanija verovala u Donaldove laži kako su predsednički izbori 2020. bili lažirani, pa je zbog toga tokom primopredaje vlasti odbila da se susretne s Džil Bajden na tradicionalnoj inauguracijskoj čajanki.

stefani grisam
UPI / Alamy / Alamy / Profimedia 

Prisetila se i jedne situacije u kojoj je bivša prva dama, kako kaže, pokazala svoje pravo lice.

"Želite li da tvitujete da su mirni protesti pravo svakog Amerikanca, i da nema mesta bezakonju i nasilju?", pitala ju je Stefani dok je rulja zaluđenih Trampovih sledbenika 6. januara divljački upala u zgradu američkog Kongresa.

"Ne", kratko je tada odgovorila Melanija i nastavila da se sređuje za službeno fotografisanje s novim tepihom koji je izabrala za Belu kuću, što joj je, prema Grišom, tada bilo puno važnije.

Za Stefani je to bio preloman trenutak nakon kojeg je odlučila da napusti Belu kuću i napiše knjigu. Knjigu je pisala na kompjuteru bez interneta i koristila je skrivena imena, a njoj blizak izvor najavio je da je pripremila veliki udar na Trampove.

"Strefani o Trampu zna tajne koje čak ni Melanija ne zna, tajne koje on ne želi da ih ona sazna. Sve će otkriti u ovoj knjizi", rekao je izvor za Politico.

melanija tramp
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Brojni detalji iz knjige još uvek su nepoznati, zbog čega su Trampovi navodno pokušali da se dokopaju jednog primerka pre objave, a o svemu se oglasila i Melanija.

"Namera iza ove knjige je očita. To je pokušaj iskupljenja nakon lošeg rada na mestu sekretera za medije, propalih ljudskih odnosa i neprofesionalnog ponašanja u Beloj kući. Kroz neistine i izdaju Grišam pokušava da dobije na važnosti i zaradi na račun gospođe Tramp", poručili su iz kancelarije bivše prve dame.

Inače, Stefani je počela da radi s Donaldom 2015. godine tokom njegove predsedničke kampanje. Često je bila prozivana u javnosti jer nijednom tokom njegovog mandata nije održala konferenciju za medije i uglavnom se držala po strani.

menalija tramp
ALEX EDELMAN / AFP / Profimedia