Džil Bajden šalje svojim stajlingom poruku ljubavi dok prati svog supruga predsednika SAD Džozefa Bajdena u inostranstvu.

Američki predsednički prošle nedelje krenuo je na svoje prvo inostrano putovanje. Američka prva dama, koja je protekle nedelje proslavila 70. rođendan, poslednjih nedelja veliku pažnju privlači svojim pomalo netipičnim modnim odabirima, a ovaj puta mnoge je iznenadila izdanjem u znaku blejzera na čijim je leđima stajao natpis 'Love' (Ljubav) stvoren od blještavih cirkona.

Ugledavši prvu damu Amerike u pomenutom sakou, javnosti nije dugo trebalo da ga okarakterizuje kao kritiku upućenu njenoj prethodnici, 51-godišnjoj Slovenki Melaniji Tramp.

2018. supruga bivšeg američkoga predsednika Donalda Trampa pojavila se u modelu maslinastozelene jakne s natpisom na leđima 'I really don't care, do u?' (Mene nije briga, a tebe?). Njen odabir tada je izazvao pravu buru u javnosti, a u svoju obranu Melanija je rekla kako je njen odabir jakne sa spornim natpisom predstavljao poruku upućenu 'svim onim ljudima i levičarskim medijima koju je kritikuju'.

Ipak, javnost ga nije tako shvatila jer ju je nosila na putu do meksičke granice kako bi posetila decu odvojenu od svojih porodica.

Melanijina naslednica pak tvrdi da je njen odabir sakoa s natpisom 'Love' daleko od onoga kako ga javnost percipira. Prema njenim rečima, taj sako njen je poziv na jedinstvo.

'Ovo je globalna konferencija na kojoj ćemo pokušati da uspostavimo jedinstvo širom sveta i smatram da je važno raditi na tom osećaju jedinstva', izjavila je Džil.

Nije trebalo dugo vremena da korisnici Tvitera reaguju na njen modni odabir. Pomenutu društvenu mrežu prelavili su komentari, ali ipak mnogi smatraju da je odabir Bajdenove svakako bolji i pametniji od Melanijinog postpuka pre tri godine.