Stefani Vinston Volkof, bivša dugogodišnja prijateljica i savetnica prve dame Amerike, bila je na meti američkih medija pre dve godine, kada se pisalo da je zbog organizacije predsedničkih događanja zaradila mnogo novca. Tada su objavljene informacije da njena zarada iznosi 26 miliona dolara, nakon čega je dobila zabranu prilaska Beloj kući.

Posle napuštanja poslovne dužnosti, Stefani je tada u zvaničnom saopštenju prošle godine izjavila sledeće:

„Da li sam dobila otkaz? Ne. Da li sam lično dobila 26 mliona ili 1,6 miliona? Ne. Da li su me bacili pod autobus? Da“.

Stefani je najavila da će kroz nekoliko meseci objaviti knjigu u kojoj će do detalja opisati sve što zna o Melaniji, ali i najveće skandale američkog predsednika. Zanimanje za ovu knjigu posebno je počelo da raste u proteklih nekoliko dana, kada je javnost primetila da Melanija Tramp izgleda nezadovoljno u svojim javnim nastupima, kao i da se ne trudi da to sakrije.

"U svojim memoarima Vinston Volkof piše o njihovom prijateljstvu koje je započelo u Njujorku do uloge poverljive savetnice prve dame pa sve do naglog i vrlo javnog odlaska, te do života nakon Vašingtona u kojem radi kao PR za dečja i ženska prava", piše u opisu knjige.

Prema pisanju BBC, bivša saradnica Melanije otkriće nepoznate detalje iz života američkog predsednika, ali i iz braka sa Melanijom

Mnogi kritičari širom sveta ocenili su ovaj poduhvat kao veliku osvetu Melaniji i Donaldu Trampu.