Slavna glumica Uma Turman otkrila je da je imala pobačaj kad je bila tinejdžerka i upravo to je nazvala svojom "najmračnijom tajnom".

Ovu je vest objavila nakon što je američki Vrhovni sud odbio da blokira zabranu pobačaja nakon šestog meseca trudnoće u Teksasu, čime je zadat udarac pravima na pobačaj i čime se ostavlja na snazi teksaški zakon koji zabranjuje većinu pobačaja.

"Ovaj zakon je još jedno diskriminirajuće oružje protiv onih koji su ekonomski ugroženi, a često i protiv njihovih partnera. Žene i deca iz bogatih porodica zadržavaju sva prava izbora i pritom se suočavaju s tek malim rizikom.

Tužna sam što se zakon suprotstavlja građanima, stvarajući nove probleme ženama koje su u nepovoljnom položaju i koji im uskraćuje izbor da nemaju decu o kojoj nisu sposobne da brinu, ili pak gasi njihove nade u buduću porodicu koju bi mogle odabrati", rekla je glumica.

uma turman
Shutterstock 

Uma je u napomenula da joj je njena odluka iz mladosti, koju je donela jer se nije osećala sposobnom da osigura stabilan dom detetu, omogućila da ima decu kada je za to bila spremna i kada je bila sposobna to učiniti kako treba.

"To je do sada bila moja najmračnija tajna. Imam 51 godinu i delim to s vama iz kuće u kojoj sam odgojila svoje troje dece, koji su moj ponos i veselje", rekla je i dodala:

"Svima vama - ženama i devojkama iz Teksasa, koje se plašite da će vas predatorski lovci na glave proganjati, svim ženama ogorčenima što je prava na naša tela preuzela država i svima vama koje ste postale ranjive i podvrgnute sramoti jer imate maternicu - kažem: vidim vas. Imajte hrabrosti. Vi ste lepe. Podsećate me na moje ćerke", zaključila je Uma Turman.

uma turman
Shutterstock