Holivudsku slatkicu Ejmi Šumer gledaoci su zavoleli gledajući je u brojnim komedijama, ali i zbog pozitivnog stava i energije uprkos teškim trenucima.

Ejmi koja je često govorila o svemu kroz šta je prolazila u životu, počev od borbe sa anksioznošću, ismevanjem zbog kilograma i jer se ne uklapa u holivudske standarde lepote, ni ovog puta nije ostala nema nakon što je vodila možda najtežu bitku u životu.

Nakon operacija endometrioze obratila se pratiocima i podelila ono što oseća ali i ih i upozorila:

"Ukoliko imate izrazito bolne menstruacije, možda imate endometriozu", započela je, a potom opisala kako je izgledao ovaj zahvat:

"Lekar je otkrio čak 30 delova endometrioze koje je onda uklonio. Osim materice uklonio mi je i slepo crevo jer ga je endometrioza 'napala. Bilo je puno, puno krvi u mojoj materici i još uvek me boli", rekla je Ejmi.

ejmi sumer uklonjena je materica i slepo crevo
printscreen/instagram 

Endometrioza predstavlja prisustvo tkiva sluzokože materice (endometrijuma) van šupljine materice, a ovo nije prvi put da je glumica, kojoj su dijagnostifikovani i adenomioza (ginekološki poremećaj) i lajmska bolest, bila iskrena o svojim intimnim problemima i problemima za plodnošću.

Inače, Ejmi je rodila sina Džina u maju 2019, ali samo sedam meseci nakon izuzetno teške trudnoće, podvrgla se vantelesnoj oplodnji. Sa suprugom Kirsom Fišherom želela je još jedno dete, ali bilo je bezuspešno.

"Podvrgla sam se vantelesnoj oplodnji prošle nedelje i osećam se potpuno iscrpljeno fizički i emocionalno. Ako je neko prošao kroz to i ako mi neko može dati neki savet, slobodno dajte", napisala je na svom Instagramu uz fotografiju bolnog stomaka.

Zbog svih dijagnoza i komplikacija morala je odustati od ideje drugog deteta, a sada ga nažalost neće moći imati zbog izvađene materice.

Kako je svojevremeno otkrila, zamrznute su joj jajne ćelije i odlučiti na "koji će način dati Džinu brata ili sestru".

Iako to nije napisala, čini se da Šumerova i suprug razmišljaju o surogat majci kao jedinoj preostaloj mogućnosti.