Britanska kustoskinja veoma poznata u visokom društvu Londona, Džulija Pejton Džons, iznenadila j ei zaprepastila javnost da u svojim šezdesetim godinama želi da bude majka.

Kako objašnjava ona svake godine izabere projekat, a ove godine to je da se ostvari u ulozi majke.

- Svakog januara, u vreme praznika, ja izaberem projekat. Jedne godine sam ostavila cigare, druge alkohol, jedne godine kofein. A jedne godine rešila sam da postanem majka - kaže ova kustostkinja u ispovesti koja je uzdrmala društvene mreže.

Čak i sada, u trenutku kada imam 69 godina i spremam knjigu o svojoj četvorogodišnjoj ćerki Pii, ne mogu da se otrgnem utisku da sam uradila pravo čudo. Ovog septembra ona je krenula u predškolsko, a ja sam nervoznija od nje. Da li sam napravila pravi izbor?

Instagram Džulija Pejton Džouns

Da li ću ispratiti sve njene promene? Majčinstvo donosi mnoge preokrete koje nisam predvidela. Ipak, duboko sam zahvalna na devojčici koja me je potpuno promenila - kaže Džulija u ispovesti koja je nedavno objavljena u Vogu. Džulija se nakon ovog teksta suočila sa brojnim kritikama.

- Veoma sebično, i to kažem kao ćerka oca koji je umro u svojoj 43. godini!

- Ona je sama rodila dete u 64. godini. Imaće 80 godina kada ćerka bude imala 16. Verovatno neće doživeti 30. rođendan svoje ćerke, zapravo velike su šanse da će umreti pre nego što Pia napuni 25. Neverovatno je sebična - pišu na forumu Mumsnet, gde se povela velika diskusija.

Ipak bilo je onih koji nisu osudili ovaj njen postupak i pružili joj punu podršku.

dzulija pejton dzons
James Peltekian / Camerapress / Profimedia 

- Prvo sam pomislila da je sebična, ali pazite - ona sada ima 69, izgleda fantastično i vidi se da ima novca da priušti sebi najbolju negu. Ako dođete do 70. godine izgledajući ovako dobro i nemate nikakvu hroničnu bolest, na konju ste! Mislim da ima mnogo šansi da živi još 25 godina! - komentarišu ljudi.

- Ja mislim da je divna! Vidi se da ima mnogo ljubavi, energije i novca za roditeljstvo. Mislim da nije fer da ograničavamo žene do kojih godina mogu da budu majke. Šta bi bilo kada bismo im majčinstvo ograničavali i na osnovu novca, težine, sklonosti opijatima? - pita jedna žena.