Nema ko nije čuo za legendarni hit benda Kaoma "Lambada", koji je snimljen davne 1989. i postao planetarno popularan.

Dvoje preslatkih klinaca koji se pojavljuju u spotu ostali su nam u sećanju zauvek urezani onako mladi i lepršavi pored obale mora.

Nekadašnja devojčica iz spota danas je odrasla žena i postala je veterinarka, a ime joj je Roberta.

Čiko i Roberta iz spota za popularnu pesmu Lambada s kraja osamdesetih osvojili su nas sve i onda – nestali. Jesu ostali u svetu muzike, ali nikad nisu privukli pažnju kao u čuvenom planetarnom hitu.

Te davne 1989. Lmbada nas je sve zarazila, pa smo pokušavali da imitiramo igrače iz spota. Među njima je bila i Roberta de Brito, koja je rođena 27. aprila 1977. u Braziliji.

Instagram Roberta de Brito

Đuskali smo uz nju i gledali kako pleše sa prilično nižim dečakom Vašingtonom Čikom Oliveirom uz taktove francusko-brazilske grupe Kaoma.

Onda, krajem 1990. godine, Čiko i Roberta su postigli prvi uspeh albumom Frente a Frente. Roberta je sa Čikom napravila sjajne pesme na tom albumu i oni su nekoliko nedelja bili na vrhu francuske top-liste singlova. Prodati su u više stotina hiljada primeraka.

Roberta je potom sa Čikom snimila pesme i na portugalskom, a nastupali su širom Brazila, Francuske, Italije…

Ipak, nakon početnog uspeha njih dvoje su naglo zaustavili muzičku karijeru. I dok je Čiko postao sveštenik protestantske crkve, Roberta se udala za jednog Anđela. Iako je obišla pola sveta uz muziku, ostala je vezana za rodnu Braziliju. Tamo je našla svoj mir i posao koji je ispunjava.

Uplovila je u vode prilično daleko od muzike, pa već godinama radi kao veterinarka.

Na društvenim mrežama rado deli fotografije s posla, ali i sa prijateljima i porodicom. I sve to sa osmehom i vedrinom koja ne bledi s godinama.