MISTERIOZNU SMRT MAJKE REŠIO JE NAKON 45 GODINA: Slavni glumac doživeo je TRAGEDIJU od koje se dugo oporavljao

Dilan MekDermot ostao je bez majke kada je imao samo pet godina, a godinama kasnije učinio je sve da otkrije istinu o njenoj strašnoj smrti.

BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Američki glumac Dilan MekDermot ostvario je dugu i uspešnu karijeru, a najpoznatiju ulogu odigrao je u seriji "Zakon i red", u kojoj je kao detektiv rešio brojne zločine i misterije, ali onaj najveći uspeo je da reši i u svom privatnom životu.

Naime, danas 59-godišnji Dilan rešio je misteriju ubistva svoje majke Dajane i to 45 godina nakon što se nasilni zločin dogodio.

Dajana MekDermot smrtno je stradala od prostrelne rane u februaru 1967. godine, kada je Dilan imao samo pet godina i u istrazi je bio ključni svedok, iako pucnjavu zapravo i nije vidio.

Dilan je čuo viku i pucanj kada se nalazio u dvorištu pordične kuće, iz koje ga je tada bio izbacio majčin dečko, inače poznati gangster i zavisnik o heroinu Džon Sponza.

dilan mekdermot
Shutterstock 

Policija i hitna pomoć stigli su brzo na mesto događa, ali nažalost njegovoj majci više nije bilo pomoći. Čak četrdeset godina nakon smrt Dajane vodio se kao nesrećan slučaj, međutim 2011. godine Dilan je od policije zatražio da se istraga ponovo pokrene.

Isprva ponovo istraživanje omela je činjenica da su svi službeni dosijei i fotografije iz tog vremena bili izgubljeni ili su nestali, a glavni osumnjičeni nije mogao da bude opet ispitan jer je pronađen mrtav 1972. godine u prtljažniku parkiranog automobila pokraj jedne trgovine u Masačusetsu.

Međutim, ponovnim ispitivanjem zaštićenih svedoka i pregladavanjem isečaka iz medija, policijski detektivi počeli su polako da otkrivaju misteriju i došli su do zaključka kako je Sponza bio ubica.

Ono što je najšokantnije, došli su do spoznaje da je policija svojevremeno zataškala njegovu umešanost u zločin i obznanila da je sve bio nesrećan slučaj.

Izvori s kojima su razgovarali otkrili su im da je Sponzin otac bio čuvar u zatvoru i da je nekoliko puta izvlačio sina iz nevolja, a drugi je izvor otkrio i kako je on bio policijski doušnik.

dilan mekdermot
Instagram 

Isprva je tvrdio kako je čistio pištolj dok je Dajana pripremala večeru, a zatim je vodećem istražitelju rekao da je počinila samoubistvo. Ipak, ona je bila dešnjakinja, a smrtonosna rana nalazila joj se na levoj strani potiljka, pa je zapravo bilo nemoguće da je sama sebi oduzela život.

Policijski nadzornik Majkl Đulioti koji je kasnije radio na slučaju bio je šokiran zlostavljanjem koje je Dilanova porodica godinama trpela.

"Sponza je policiji rekao da se porodica retko svađala, ali svi s kojima se razgovaralo, uključujući i Dilana koji je tada imao pet godina, sećali su se vrlo nasilnih svađa.

Dilan se jako dobro sećao kako ga je udario pištoljem, ali i uperio oružje u njega. Verovatno je zbog toga bio pod traumama," izjavio je.

dilan mekdermot
Instagram 

Policija je kasnije za medije otkrila razlog zašto je Dilan nakon toliko godina želeo da istraži ponovo majčinu smrt.

"Da bi preživeo i dospeo ovde gde je danas, morao je taj trenutak da zakopa duboko u sebe. Rekao je da je tek nedavno došao do tačke kada može kroz sve iznova da prolazi", potvrdili su bili za medije iz policije.

Inače, Dilan je za majčinu smrt saznao tek godinu dana kasnije jer je baka Avis Marino htela da ga poštedi tragedije.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
 1