Ruska preduzetnica i influencerka Marina Lebedeva (31) preminula je tokom operacije nosa u elitnoj ruskoj klinici Artibeaut u Sankt Peterburgu, piše The Sun.

Mlada influenserka je operacijom koja košta oko 4000 funti htela da ispravi nepravilan oblik nosa. Tokom zahvata naglo joj je porasla temperatura što je verovatno bila reakcija na anestetik.

Kada je osoblje privatne bolnice shvatilo da je Marina u opasnosti, odmah su pozvali Hitnu pomoć koja je nedugo nakon poziva došla na mesto događaja, ali uprkos svim naporima medicinskog osoblja da spase mladi život, Marina je preminula.

- Doktori su još uvek u šoku, tvrde kako se ovakav scenario dogodi jednom u milion operacija - piše u izvor.

umrla ruska infuenserka tokom operacije nose
Ren TV / East2West News / Profimedia 

Video snimak koji je snimio operaciju i objavio RenTV poslužiće kao dokaz. U Sankt Peterburgu pokrenut je krivični postupak zbog doktorskog nemara, a hirurzima preti kazna do šest godina zatvora, ukoliko budu osuđeni. Uzrok smrti 31-godišnjakinje i dalje se istražuje, ali se pretpostavlja da je Marina dobila alergijsku reakciju na anesteziju.

Direktor klinike, Aleksander Efremov, rekao je medijima da je pacijentkinja pre operacije nosa prošla nekoliko testova, koje su izvršili visokokvalifikovani doktori. U izveštajima iz bolnice stoji da se veruje da je do smrti dovelo njeno genetsko stanje.

- Sprovešće se sudsko-medicinski pregled, ali mogu reći da smo operaciju izvršili prema svim normalnim standardima- rekao je Efremov i naglasio da se dogodilo bilo kakvo kršenje doktorskih standarda da bi to bio prvi takav slučaj.

Policija i dalje nastoji da utvrdi sve okolnosti smrti koja je šokirala celi svet.

Kako je Marina izgledala pogledajte u galeriji:

Marina Lebedeva / East2West News / Profimedia Marina Lebedeva preminula ruska influenserka