Britansku kraljevsku porodicu krasi duga tradicija, ali i pozamašan popis njenih članova, na čiji život na visokoj nozi tamošnja javnost gleda sa sve manje naklonosti.

Svega toga je svestan i princ Čarls (72), koji je prvi u redu za presto.

Tamošnji mediji pišu kako je zbog toga Čarls skovao dugoročni porodični plan po kojem će značajno smanjiti broj članova monarhije, a sve zbog pritiska javnosti koji oseća.

Najsnažnije je, naravno, odjeknula teza kako deca princa Harija (36) i Megan Markl (40) zato nikad neće dobiti kraljevske titule. Naravno, prvo princ Čarls treb da preuzme presto.

megan markl i princ hari
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Po sadašnjem pravilu unuk vladara polaže pravo da bude princ, ali i monarhija se menja s vremena na vreme pa bi moglo doći do još jedne promene koja se sasvim sigurno neće svideti odbeglom princu i njegovoj porodici koju podiže u SAD-u.

Odluka nije direktno usmerena protiv Harija i Megan, tvrde dobro upućeni izvori s dvora, već je deo većeg plana.

princ carls
i-Images / Eyevine / Profimedia 

- Čarls shvata da javnost ne želi da plaća ogromnu monarhiju. Ovim tempom, kako je rekao, balkon u Bakingemskoj palati verovatno bi se srušio - tvrde iz palate, a prenose britanski mediji.

Podsetimo, nedavno je procurelo u javnost da su princ Hari i 39-godišnja Megan Markl svim potezima dali do znanja kako ne žele više da imaju veze s kraljevskom porodicom, pa je zbog toga princ Čarls rešio da  izostavi Harija iz testamenta.