Već neko vreme u britanskim medijima se šuška o tome hoće li sin 39-godišnje Megan Markle i tri godine mlađeg princa Harija, maleni Arči, imati titulu princa.

Sada izvor blizak kraljevskoj porodici tvrdi kako to nikako nije moguće s obzirom na to da Čarls ne želi da njegov unuk bude u redu naslednika.

Ipak, to nije sve jer Čarls već razmišlja, tvrdi izvor, poput kralja, a kada sedne na presto ništa više neće biti isto.

Potrudiće se, dodaje izvor, da Arči nikada ne dobije titulu niti bude deo kraljevske porodice kao i da će rezati sve troškove kako neki ljudi ne bi mogli da iskorišćavaju svoj status.

princ carls
i-Images / Eyevine / Profimedia 

S ovom odlukom navodno su već upoznati princ Hari i njegova supruga, a Čarlsov potez nisu dobro prihvatili. Iako su im odnosi već mesecima na klimavoj nozi, plan budućeg kralja sada ga je samo dodatno narušio, tvrde strani mediji.

megan markl i princ hari
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Jedan od razloga zbog kojeg Čarls želi da smanji broj članova je i financijska kriza s obzirom na to da je interes javnosti za kraljevsku porodicu svakim danom sve manji.

Stručnjaci smatraju kako će Arči ipak nakon napunjene 18. godine moći sam da odlučit hoće li prihvatiti titulu ili ne.

megan markl i princ hari
Youtube 

Dodaju i kako njegov deda sada još uvek ne može da odlučuje o takvim poduhvatima, a smatraju i kako prvi potez budućeg kralja sigurno neće biti odbacivanje rođenih unuka. Ipak, stručnjaci ni tu opciju ne odbacuju.