Kako stvari stoje, Hariju ne treba gori neprijatelj od njega samog.

Iako su mnoge stvari koje je pričao do sada istinite, ili se barem tako pokazale, mnogo je više onoga što je potpuno "naduvano" i predstavljeno pogrešno, a različiti stručnjaci više puta su upirali prstom na njegove poteze smatrajući da bi mnogo toga moglo biti izbegnuto samo da je, kako kažu, koristio mozak na vreme.

I ovog puta, "stradao je od sopstvenog mača", odnosno, narod ga je još jednom uhvatio na "zicer" nakon što je pričao jedno, a radio nešto potpuno drugačije.

princ hari
Shutterstock 

Naime, Hari je nedavno držao predavanje na temu zaštite životne sredine. Jedan od aspekata bilo je i aero zagađenje, a tom prilikom Hari je apelovao na ljude da manje koriste avione.

Avijacija zapravo uzrokuje čak 2,5 odsto globalnog emitovanja CO2, a smanjenje broja letova moglo bi da pomogne sveobuhvatnoj situaciji sa klimatskim promenama.

I sve bi to bilo lepo i fino da Hari nakon toga nije leteo avionom čak 4 puta za 11 danaI ne, u pitanju nisu bili seminari, predavanja ili slično, već čist gušt. Najpre je privatnim avionom otišao u Apsen kako bi učestvovao na polo utakmici.

princ hari na polo utakmici
SENTEBALE ISPS HANDA POLO CUP / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Kako stručnjaci kažu, za tako kratak let avion je ispustio čak 10 tona CO2.

Naravno, komentari su se samo ređali.

"Barem jednom će biti kralj - kralj svih licemera", "Jadno Hari", "Upireš prstom u ljude jer putuju avionom a ti se vozikaš da bi igrao polo", "Kakav licemer"... pisali su ljudi na društvenim mrežama.

princ hari proglasen kraljem licemera
AppleTV+ / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Hari se za sad nije oglašavao, ali je činjenica da bi u budućnosti mogao malo više da povede računa o onome što priča, i za početak, da krene da se i sam pridržava onoga što savetuje druge.