Već mesecima unazad je holivudski glumac Ben Aflek pod svetlima reflektora zbog ponovne ljubavne veze s latino divom Dženifer Lopez. Danas glumac slavi 49. rođendan, a malo njih zna da ga veliki životni problemi nisu zaobišli u životu.

Kao najstarije dete Ben Aflek dolazi iz porodice od majke učiteljice i oca savetnika za probleme s alkoholom. Ironično, upravo je Ben imao velikih problema s alkoholom, pa je u nekoliko navrata posećivao klinike za odvikavanje. Još kao mali, njegova porodica se preselila u Boston, a tamo je živeo sve dok mu glumačka karijera nije sazrela.

ben aflek poroci
The Daily Stardust/ Max Lopez / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Čak dva puta je izbačen s faksa, a to ga je nateralo da ode u Holivud. Dobio je manju ulogu u filmu "School Ties", u kojem je glumio s vrlo dobrim prijateljem Metom Dejmonom, a zatim je dobio i veće uloge. Zbog lošeg finansijskog stanja, Met i Ben odlučili su da napišu scenario za film "Good Will Hunting" u kojem su i sami igrali glavne uloge.

Benov brat, inače glumac, Kejsi Aflek, spojio ih je s Gusom Van Santom, zbog kojeg je kuća Miramax kupila scenario i tada njegova karijera kreće uzlaznom putanjom. Film je dobio Oskara za najbolji scenario. Tako je Ben sve češće dobijao uloge, ali onda su se pojavili i problemi. Naime, 2001. godine je završio u centru za odvikavanje od alkohola.

dzenifer garner i ben aflek
Bauer-Griffin / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Benova bivša supruga Dženifer Garner bila mu je najveća podrška u lečenju od alkohola.

Na kliniku za odvikavanje Ben se prijavio u avgustu 2019. godine nakon intervencije bivše supruge i lekara. Tokom boravka u ustanovi, Ben je uspešno prošao 40-dnevni program za zavisnike od alkohola.

"Moj otac je bio, i tako su ga zvali, pravi alkoholičar. Pio je po ceo dan, svaki dan. Srećom, taj problem je rešio i sad je trezan već nekoliko decenija", rekao je Aflek pre devet godina.

ben aflek poroci
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Prozvan je zlatnim dečkom Hollivuda, pa je tako bio veoma privlačan ženskom rodu. Poznato je da je prvo bio s Gvinet Paltrou, ali vrlo brzo ga je osvojila Dženifer Lopez 2002. godine , sa kojom je glumio u filmovima "Jersey Girl" i "Gigli". Verili su se i bili zajedno do januara 2004., a tada je ljubav pukla zbog uplitanja javnosti u njihov život.

Garner i Aflek rastavili su se 2018. godine, a glumac je odnedavno u vezi sa Džej Lo i ne skriva koliko su srećni. Nakon romantičnog putovanja, bacili su se u potragu savršene kuće kako više ne bi bili razdvojeni.