Pisac i reditelj Kventin Tarantino (58) navodno je težak oko 120 miliona dolara zahvaljujući ogromnim uspesima njegovih filmova, uključujući "Pulp Fiction", "Kill Bill", "Once Upon A Time… In Hollivood" i "Inglourious Bastards".

Međutim, nema nameru da svoje bogatstvo sa svojom majkom, jer je bila "sarkastična" povodom njegovih snova da postane pisac, prenose strani mediji

Kventin Tarantino u jednom podkastu prisetio se kako je izgledalo pisanja scenarija u mladosti, uključujući scenario pod nazivom "Captain Peachfuzz and the Anchovy Bandit" kada je imao 12 godina.

Zbog toga je imao problema sa svojim učiteljima, jer su smatrali da se više fokusira na pisanje nego na učenje, a njegovoj majci "uvek je bilo teško zbog njegovih neuspeha u školi", pošto je imao problema u svim predmetima osim u engleskom i istoriji, piše "Metro".

kventin tarantino
Shutterstock 

"Ona mi se stalno nešto d*kala zbog toga...Aa onda je usred svoje male tirade rekla: "Oh, i uzgred, ova tvoja mala "spisateljska karijera", od toga neće biti ništa", prepričao je reditelj, pa dodao:

"I kad mi je to rekla na taj sarkastičan način, rekao sam sebi, "U redu, gospođo. Kad postanem uspešan pisac, nikada nećeš videti ni peni od mog uspeha. Neće biti kuće za tebe. Nema odmora za tebe, nema kadilaka za mamu. Ne dobijaš ništa. Zato što si to rekla."

Reditelj je dodao da se poprilično držao svoje reči, osim u slučaju kada je njegova majka imala problem u poreskoj upravi, ali da joj sakako nikad nije kupio kuću ili kadilak.

"Postoje posledice za vaše reči dok se bavite svojom decom, zapamtite da postoje posledice za vaš sarkastičan ton", rekao je Tarantino. 

Koni je rodila sina kada je imala samo 16 godina, a Kventinov otac Toni napustio je porodicu neposredno pre nego što se Kventin rodio. Kada je imao četiri godine, mama se sa njim preselila u Los Anđeles. Njen drugi suprug podstakao je Kventinovu ljubav prema filmovima.