Žena najboljeg tenisera na svetu Novaka Đokovića, Jelena Đoković podelila je interesantan sadržaj na svom Instagram profilu koji je izazvao mnoge polemike.

Naime, Jelena Đoković je još ranije pričala kako je život sa profesinalnim sportistom zahteva određeno adaptiranje obavazama partnera, ali da to ne isključuje da svi članovi domaćinstva budu zadovoljni u zajednici.

Jelena Đoković kao atkivistkinja i kreator podkasta u kojem razgovara sa obrazovanim ljudima iz raznih oblasti, najčešće ističe koliko je rad na sebi od ključne važnosti za srećan i zadovoljan život.

Naime, Jelena je na Instagramu objavila niz fraza sa kojima se devojke susreću u patrijarhalnom društvu, a u kojem se podrazumevaju obaveze žena prema muškarcu, kao i da se njene potrebe zanemaruju.

jelena djokovic o zenama
John Walton / PA Images / Profimedia 

Mnogima su niz ovih fraza usadili roditelji, rodbina i društvo, a to je upravo o odnosima žena prema muškarcu.

"Kakvo programiranje od ranih dana, drage moje", napisala je Jelena uz čuvenu rečenicu da "žena mora da zna da kuva".

U pitanju je tradicionalistička fraza koja je u direktnoj vezi sa drugom ozloglašenom frazom da je "ženi mesto u kuhinji", čime se važnost žene u domaćinstvo umanjuje jer je ona tu samo da bi hranila muškarca.

"Moraš uvek bar nešto da mu spremiš", glasio je drugi stori uz koji je Đokovićeva dodala sledeće: "Zar ne? To je put do njegovog srca."

U galeriji pogledajte kakvo mišljenje ima Jelena Đoković o ženama u društvu:

screenshoot/instagram Jelena Đoković o ženama u društvu

Đokovićeva je nakon nekoliko objavljenih storija zaključila o ovoj temi:

"Sama tema je vrlo zanimljiva za diskusiju i udara baš u sam centar svega onog što smo naučili kao klinci. "Žena mora da je dobra kuvarica" je evergreen klasik. Ako bih pokušala da sam kratak odgovor ovako bi zvučalo: Svako živo biće mora da jede, bez obzira na pol i uzrast. Što pre naučimo kako da se hranio- bez obzira na pol- to smo sposobniji, a ne manje ili više žensko", rekla je Jelena.