Skarlet Johanson koja se proslavila u brojnim hit ostvarenjima našla se u ozbiljnom problemu.

Naime, kompanija Dizni prekrišila je njen ugovor kada su film "Crna udovica" pustili na strimove istog dana kada je bila i bioskopska premijera.

Zbog svega, glumica je rešila da "presavije tabak" i da ih tuži.

Johansonova navodi da je u ugovoru jasno bilo navedeno da će film biti ekskluzivno prikazan u bioskopima, i da je visina njenog honorara direktno zavisila od prodaje bioskopskih ulaznica.

skarlet johanson tuzi dizni
Shutterstock 

Kompanija, sa svoje strane, navodi pandemiju kao razlog da dugo očekivani film ne pusti samo u bioskope već i na svoj striming servis, ali advokati glumice navode da je to samo varka.

"Nije tajna da Dizni pušta filmove direktno na svoj servis kako bi povećao broj pretplatnika i podigao cenu svojih akcija. Koronu koriste samo kao izgovor. Ali ignorisanje ugovora umetnika odgovornih za uspeh tih filmova ovom kratkoročnom strategijom, narušava njihova prava što će mo dokazati i na sudu. Ovo neće biti poslednji slučaj u kojem holivudska zvezda ustaje protiv Diznija da ta kompanija ne bi, pod raznim izgovorima, izbegavala obaveze obuhvaćene ugovorom i zakonom", rekao je njen advokat Džon Berlinski.


Skarlet je i pre premijere filma i pandemije tražila garancije da će film biti u bioskopima, jer je znala da "Dizni" pokreće svoj striming servis. To joj je napismeno bilo i potvrđeno, a onda je "Dizni" objavio da će ipak uraditi obrnuto. Kada je glumica pokušala da ih kontaktira, ostala je bez odgovora zbog čega sada pokreće tužbu.

skarlet johanson tuzi dizni
Shutterstock 

Ukoliko ste propustili, pogledajte trejler u nastavku teksta: