Glumicu Alison Mek publika najviše pamti po ulozi Koli Saliven u nekada popularnoj seriji "Smolvil", međutim poslednjih godina o njoj se više piše kao o "gospodarici robova" a sve zbog njene uloge u ozloglašenom kultu "Nekseum", čiji je član bila i unuka naše princeze Jelisavete Karađorđević.

Nedavno je osuđena nakon što je u aprilu 2019. godine priznala krivicu po jednoj tački optužnice za reketiranje i zaveru, a pre nego što će biti doneta presuda, Mekova je nekoliko dana ranije u pismu svojih advokata napisala da izuzetno žali zbog cele situacije i da joj je saradnja s Kitom Ranijerijem, vođom ovog zloglasnog kulta osuđenim na čak 120 godina zatvora, bila najveća greška u životu.

"Žao mi je zbog onih koje sam uvela u Nxivm. Žao mi je što sam vas ikad izložila zlim i emotivno zlostavljajućim šemama ovog izopačenog čoveka", napisala je Alison.

Podsetimo, Alison (38) je uhapšena u aprilu 2018, mesec dana nakon hapšenja koosnivača kulta Kita Rejnijera, a optužena je da je regrutovala druge žene u seks kult. 

alison mek optuzena je na tri godine zatvora
Alberto Reyes / ddp USA / Profimedia 

Slavna glumica zapravo je bila glavna članica Rejnijerove grupe u kojoj su žene žigosane poput životinja sa njegovim inicijalima i ucenjivane da imaju seks sa njim.

Do izricanja presude Alison je bila u kućnom pritvoru, do izricanja presude koje je odugovlačeno mesecima, a kako prenose strani mediji, optužena je na 3 godine zatvora.

"Ovaj period izolacije je bio najrazorniji ali i najtransformativniji u mom životu", navela je u pismu predatom u petak.

Alison je istakla da joj je kućni pritvor omogućio da nađe snagu potrebnu da se suoči sa "namračnijim delovima sebe" i pomiri sa bolom koji su njeni potezi nanesli "toliko mnogo ljudi koje voli".

"Sada mi je najvažnije da kažem, iz dubine svog srca, da mi je veoma žao… Predala sam se učenju Kita Rejnijera svime što sam imala", navela je.

alison mek je u kucnom pritvoru
LionsShareNews / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Alison se izvinila prijateljima i voljenim osobama koje su se "snažno borile da joj pokažu istinu o Nxivm i Kitu".

"Odgurnula sam vas i oćutala vam dok ste pokušavali da spasite moj život. Lagala sam vas iznova i iznova kako bih zaštitila iluziju u koju sam toliko duboko verovala".

"Lista povređenih kolateralnom štetom mojih destruktivnih izbora nastavlja da raste dok ja postajem sve više svesna kako su moji izbori uticali na ljude oko mene. Zahvalna sam što sam uspela živa da prođem kroz ovaj proces i što sam stala dok sam bila (živa)", zaključila je Alison.

Nju je u sektu namamio Rejnijer 2021, a glumica je učestvovala u ucenjivanju žena i dovođenju novih. I njena koleginica iz serije "Smolvil" Kristin Kruk je takođe osumnjičena da je umešana u regrutovanje novih članova sekte, među kojima je i Indija Oksenberg, ćerka Katarine Oksenberg i unuka srpske princeze Jelisavete Karađorđević.

Podsetimo, Rejnijer – u grupi poznat kao "Predvodnik" - vodio je varvarski sistem u kojim je ženama govoreno da je najbolji način da napreduju da postanu “robinje gospodara”. Takođe, od njih se očekivalo da spavaju sa Rejnijerom i obavljaju ropske poslove za gospodare, kao i da drže ovaj dogovor u tajnosti ili će biti osramoćene u javnosti.

Tokom ceremonija žigosanja, od robinja se tražilo da budu potpuno gole i onda bi gospodar naredio jednoj robinji da snima dok druga drži robinju koji se žigoše. Istražitelji su rekli da je Rejnijer posebno voleo vitke žene, pa su robinje morale da se drže stroge dijete i da zapisuju sve što su pojele.

Ako ne poslušaju naređenje, kažnjavane su tako što su morale da idu na časove na kojima su bile primorane da nose lažna kravlja vimena preko svojih grudi, dok bi ih ostali zvali ponižavajućim imenima ili su im pretili da će ih staviti u kavez.

Kit Rejnijer (60) je u oktobru prošle godine osuđen na 120 godina zatvora zbog trgovine belim robljem i kriminalnim radnjama kojima je pribegavao prethodnih godina.