Glumica Alison Mek je danas osuđena pred sudom u Njujorku nakon što je aprila 2019. priznala krivicu po jednoj tački optužnice za reketiranje i jednoj za zaveru, a očekuje se da će na izdržavaje kazne biti upućena 29. septembra, prenosi Rojters.

Pre nego je osuđena, Mek je nekoliko dana ranije u pismu svojih advokata napisala da izuzetno žali zbog cele situacije i da joj je saradnja s Kitom Ranijerijem, vođom ovog zloglasnog kulta osuđenim na čak 120 godina zatvora, bila najveća greška u životu.

Advokati glumice tražili su da ona ne dobije veliku zatvorsku kaznu nakon što je priznala krivična dela, kao i zbog činjenice da je naglasila da se izuzetno kaje.

Jedna od žrtva, Džesika Džoan, govorila je danas na izricanju presude i rekla da je Mek emocionalno manipulisala njom i na kraju joj naredila da "zavede" Ranijerija, uz obećanje da će time rešiti svoju traumu od prethodnog seksualnog zlostavljanja, a da se ona nije povinovala tom naređenju.

I druge "seksualne robinje" u ovoj sekti su tokom suđenja Alison Mek opisale kao neverovatno okrutnu osobu koja ih je zastrašivala i kažnjavala.

Sud je danas uvažio činjenicu da je glumica sarađivala u procesu protiv Ranijerija, i izrekao je kaznu nižu od 14 godina predviđenih saveznim zakonima, a takođe je saopštio da veruje da je njeno kajanje iskreno.

Među pripadnicama ovog kulta nalazila se i Indija Oksenberg (27), ćerka holivudske glumice Katarine Oksenberg i unuka princeze Jelisavete Karađorđević.