Vini Harlou, čije je pravo ime Šantel Braun-Jang, danas je uspešna manekenka, a javnost ju je upoznala još 2014. godine u showu "America's Next Top Model". Otkrila ju je Tajra Banks, i to preko Instagrama.

Danas joj poslovne ponude pljušte sa svih strana, ali u početku nije bilo baš tako. Jedan od razloga bio je i taj što Vini boluje od vitiliga, stanja koje uzrokuje depigmentaciju na delovima kože.

Naime, koža gubi melanin, pigment koji određuje boju kože, kose i očiju. Javlja se kada ćelije koje proizvode melanin umru ili više ne proizvode melanin, što uzrokuje pojavu belih mrlja nepravilnog oblika na koži.

vini harlou
Roger / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Vitiligo su joj otkrili kada je imala četiri godine, a zbog svoga stanja često su je napastovale kolege u osnovnoj i srednjoj školi.

Upravo zbog maltretiranja promenila je školu nekoliko puta, a deca su je toliko dovele do ivice samopouzdanja da je pokušala da sebi oduzme život.

Uprkos tome što joj je gotovo celo telo prekriveno belim mrljama, ova 27-godišnja devojka itekako zrači samopouzdanjem i zbog toga je uzor brojnim devojkama, a može se pohvaliti i titulom anđela Victoria's Secreta.

Shutterstock vini harlou

Nosila je revije brojnih poznatih dizajnera, a danas je čest gost u kampanjama protiv vršnjačkog nasilja. Krasila je i naslovnice uglednih svetskih časopisa, a period maltretiranja daleko je iza nje.