Glumica Katarina Radivojević, pre 12 godina odselila se iz Srbije i krenula za boljim životom i poslovnim prilikama put daleke Amerike.

Iako je se publika najviše seća po ulogama u "Zoni Zamfirovoj", ali i "Čarlstonu za Ognjenku", sada se konačno vratila i na srpski film kako bi prestavila vestern "Nečista krv", a za Kurir.rs otkrila je sve o karijeri i životu u Njujorku, kao i daljim planovima.

- Posle 12 godina sam na srpskom filmu. Ima u meni naboja i treme. Ne mogu da računam što sam prošle godine igrala mali minjon od uloge u "Vikendu s ćaletom". Moj lik je hrabra, slobodoumna žena ispred svog vremena i drugačija od svega što sam dosad radila - rekla je Katarina novinarima uoči svetske premijere.

katarina radivojevic progovorila je o karijeri u americi
ATA Images/Antonio Ahel 

Lepa glumica gledala je s publikom prvi put film.

- Današnje žene jesu hrabre i slobodne, ali nisu dovoljno solidarne jedna prema drugoj. To je ono čime se ja kao aktivistkinja bavim u svojim projektima. Mi žene moramo da se udružimo da podržavamo jedna drugu, da budemo sestre, najbolje prijateljice, a ne neprijateljice - objasnila je glumica.

katarina radivojevic progovorila je o karijeri
printscreen/youtube 

Film "Nečista krv" obrađuje temu incesta i silovanja, a Radivojevićeva je odgovorila na pitanje kako u Njujorku prolaze žrtve.

- Žene u Americi su solidarnije nego ovde u Srbiji. Imaju mnogo udruženja, kao što je "New York Women in film and television", u koje primaju i mene kao stranca. Američko društvo ima svoje prednosti, ali puno i mana. Niko ne zna da živi dobro kao Srbi. I to je ono što ja ovde volim. Za moj ukus, Amerikanci mnogo rade. Međutim, i ja volim da kad se radi, radi, a kad se uživa, onda da se samo uživa - iskrena je glumica na pitanje Kurira.

Pre više od 20 godina ona je debitovala kod Zdravka Šotre u filmu "Zona Zamfirova", što je isto bila epoha.

- Zona i Cona imaju zajedničku tu strast, odvažnost i obe su iz bogate kuće. Nešto se od tada nije promenilo, a to je tretman muškaraca prema ženama. Oni i dalje odvažno drže svoje pozicije i ne puštaju ih. To je problem Balkana i ovog podneblja.

Na kraju je s nama podelila i šta joj je bilo teško kod ove uloge.

- Najteže mi je palo kad sam ušinuta morala da jašem konja. Odradila sam taj zadatak. Na snimanju je bilo više uživanja nego muka. Produkcijski je film na izuzetno kvalitetnom nivou i "This and That produkcija" je jedna od najboljih na kojoj sam učestvovala posle "Čarlstona za Ognjenku". Vredelo je čekati na ovako nešto - rekla je glumica.