Poznata srpska glumica Branka Katić godinama je u braku sa producentom i rediteljem Džulijanom Farinom, sa kojim ima dva sina - Luja, koga zanima režija, i Džoa, koji ima talenta za glumu.

Branka je otkrila da je zbog poslovnih obaveza više bila u Beogradu, nego u Londonu i da ima u planu da se sada posveti svojoj karijeri, nakon što je sinove izvela na pravi put.

- Ove godine sam više u Beogradu nego u Londonu. Moj stariji sin Lui dolazi da volontira sad na filmu Koste Đorđevića koji radimo u avgustu. Džo još ima dve godine srednje škole, ali voli Beograd i evo dolazi on sa mnom u avgustu. Mislim da je sad neko vreme kada su moja deca dovoljno velika da mogu da viđaju svoju mamu malo manje, a sve ove poslovne prilike koje mi se ovde otvaraju su uzbudljive. Sada je dobro vreme da se vratim svojoj karijeri, rekla je Branka za Blic.

Inače, kako je lepa glumica ranije istakla njena kuća u Londonu je uvek puna i stalno joj dolaze gosti iz Srbije i inostranstva, a suprug Džulijan se često šali kako je uz nju dobio i "paket Srba."

- Naša kuća je uvek puna. Kada sam se udala za Džulijana, on me je uvek zafrkavao kako je oženio jednu Srpkinju, a dobio tri Srbina za džabe. Nas vazda ima, ne samo iz Beograda već iz celog sveta, nasmejano je izjavila glumica jednom prilikom.

Džulijan se zapravo ne eksponira u javnosti, a Branka je svojevremeno ispričala kako ga je upoznala i u njega se zaljubila u britanskoj prestonici.

ATA Images, Shutterstock Branka Katić

- Sreli smo se jednog maja i proveli lepo veče s još nekoliko novih i starih prijatelja. Postojala je neka lakoća druženja od samog početka. Sećam se trenutka u kojem me pogledao s neizmernim razumevanjem kad sam pričala koliko teško proživljavam rat, trnci su me prošli od dubine i topline tog pogleda, između ostalog je rekla svojevremeno i dodala:

- Otkako smo se prvi put poljubili, bilo je sve baš kako volim - snažno i veselo, opušteno a nežno. Kaže moja prijateljica da je brak trenje. Slažem se s njenom teorijom. Samo je važno da do trenja može da dođe. Ne postoji čarobna formula za uspešan brak. Potrebne su abnormalne količine razumevanja, strpljenja i tolerancije. I treba znati kako da daš ljubav, a ne samo da je primaš.