U intervjuu za Noizz, Katarina Radivojević istakla je da ju je fizički izgled često ograničavao za uloge u domaćim serijama i filmovima.

“To još uvek ne mogu da kažem, zato što je moj život možda tek na polovini. To mogu da kažem za 20, 30 godina. Istina je ta da me je to na neki način ograničilo u smislu srpske kinematografije, gde su ženske uloge uglavnom dodeljne nekako napaćenim ženama. Iako sam i ja isto napaćena, ali to ne emitujem tako. Verovatno me fizički izgled ograničava u tom smislu. U drugom smislu, doneo mi je lepe stvari”, rekla je glumica.

Prija joj odvajanje od javnosti.

“Malo sam napravila pauzu od javnosti i moram da priznam da mi to prija u ovim godinama. A i priroda mog službenog posla, koordinatora kulture pri našem konzulatu u SAD mi ne dozvoljava da se toliko pojavljujem u javnosti, što mi iskreno odgovara. Smatram da treba da se pojavim onog trenutka kada imam pravi povod za to. Zato je sada više nego dovoljno da sam u medijima, jer se emituje film “Vikend sa ćaletom”. To jeste mala, ali značajna uloga. Osim toga, radila sam “Nečistu krv” u režiji Milutina Petrovića i “Ljubav ispod zlatnog bora” reditelja Slobodana Šuljagića. Radujem se i tim ulogama”, rekla je glumica za “Super TV” a potom objasnila da li je spremna na sve zarad uloge.

“Nisam baš na sve spremna. Trudim se koliko mogu i koliko mi moje zdravstvene okolnosti dozvoljavaju da budem profesionalna i sve što mogu sama da uradim, to uradim”, naglašava ona.