Maleni princ Džordž, budući kralj Velike Britanije, danas proslavlja osmi rođendan. Svake godine na rođendan princa Džordža njegova majka, Kejt Midlton, kamerom ovekoveči svog prvog sina, a potom tu fotografiju podeli i sa javnošću.

Ponosna majka sina je slikala u njihovoj kući u Norfolku i to dok sedi na terenskom vozilu svog pradede Filipa, koji je preminuo u aprilu ove godine. Ovako je na simboličan i dirljiv način Džordž odao počast pokojnom vojvodi od Edinburga.

Džordž je pozirao u teget majici sa narandžastim prugama i teget bermudama, a krasio ga je širok osmeh, a nemoguće je ne primetiti da što je stariji to više liči na svog oca.

Fotografija je za samo 11 sati skupila preko milion lajkova, a mnogi nisu propustili priliku da prokomentarišu sličnost malog princa sa ocem.

"Izgleda kao otac", "Koliko samo liči na Vilijama", "Neverovatno je koliko podseća na svog tatu, ali i na prabaku", "Sve više i više liči na Vilijama", samo su neki u moru sličnih komentara.

princ dzordz
JUSTIN TALLIS / AFP / Profimedia 

Njegova mama napravila je malu porodičnu tradiciju od pravljenja torte tim povodom iako su joj na raspolaganju najbolji dvorski kuvari i poslastičari.

Kako je otkrila u specijalnoj božićnoj emisiji "A Berry Royal Christmas" na BBC-u 2019. godine, ona zaista uživa u tome.

"Volim da pravim torte. Postala je mala tradicija da ostanem budna do ponoći s ogromnim količinama smesa za tortu i glazurom kojih napravim previše. Ali volim to", rekla je tada Midltonova.

U galeriji pogledajte ranije fotografije princa Džordža:

Youtube princ Džordž