Mirka Vasiljević i Vujadin Savić na jesen će ponovo postati roditelji po četvrti put. Oni već imaju troje dece, prvi je sin Andrej, dobili su ga 2001. godine, naredne je na svet došla ćerka Adrijana, a potom i mezimac Mihajlo, međutim glumica nije želela da stane na broju tri.

Taman kada je trebalo da počne s planiranjem dugoočekivanog venčanja sa sportistom, odlučila je da planove još jednom odloži kako bi po četvrti put postala majka.

Trudnoću je vešto krila, pa i od dece, a ispričala je i kako su reagovali kada su im saopštili.

"Dugo nisu znali. Bila sam oprezna jer nisam želela da odu negde i ispričaju dok ne vidimo da li je sve u redu i dok mi sami ne osvestimo da ćemo uskoro dobiti bebu, a ne dete njihovog uzrasta (smeh). Kada smo im napokon kazali za trudnoću, oduševili su se. Vrlo su pažljivi prema meni, ne daju mi ništa teško da podignem. Stalno me pitaju da li sam dobro, a uveče proveravaju zašto je stomak manji nego ujutru. Mislim da će nam beba biti pravo osveženje i da ćemo joj se Vujadin i ja na potpuno drugačiji način posvetiti jer smo zreliji i iskusniji", ispričala je Mirka za "Kurir".

Mirka je otkrila i da njen suprug Vujadin Savić trudnoće shvata olako najverovatnije zbog njenih pozitivnih iskustava, a sada je ispričala i da li joj je ovo drugo stanje drugačije od prethodnih.

"Vujadin moje trudnoće shvata olako. Za njega je to dođeš, prođeš i završiš. Ali pošto mi je najduži porođaj trajao tri sata sa ulaskom u bolnicu, ne zameram mu na takvom ponašanju. S druge strane, ja sam neko ko ne ume da se žali. Trudim se da prihvatim ono što se događa i nastavim dalje. Recimo, četvrta trudnoća propraćena mi je ozbiljnim mučninama, koje su prisutne i dan-danas iako sam u šestom mesecu, ali nateram se da se aktiviram i vrlo brzo zaboravim na sve to, mozak postaje moj saveznik, a ne protivnik", rekla je Mirka.

Ispovest Mirke Vasiljević o trudnoći i Vujadinu Saviću
screenshoot 

Otkrila je i da li su ona i Vujadin od onih roditelja što rasipaju novac kada su deca u pitanju.

"Budući da je među decom mala razlika u godinama, logično je bilo da svu garderobu nasleđuju. Adrijana je, doduše, imala segment za sebe jer je devojčica, ali čak sam i njoj umela da oblačim komade starijeg brata, nešto što je u neutralnoj boji. Ništa nisam bacala, sve je to po nekakvim kutijama kod Vujadinovih i mojih roditelja u garaži, nešto se nalazi i u našem stanu, ali je toliko sve pohabano da bi bilo glupo ponovo sve koristiti. Od pranja i nošenja više ništa nije bele, već sive boje. Mislim da ćemo veći deo morati da kupimo. Vujadin i ja nismo od onih roditelja koji vole da kupuju sto jednu stvar za bebu. Uvek smo gledali da se fokusiramo na ono najosnovnije, delimično jer smo se dosta selili, za 12 godina promenili smo devet zemalja", ispričala je Mirka.

Mirka se osvrnula i na pol bebe, a otkrila je i kog bi želela da bude.

"Devojčica je dugo moja želja, ali isključivo zbog Adrijane, naše buntovničke princeze. Odlično se slaže s braćom, ali s godinama među njima razlike će se sve više primećivati, želim da ima nekoga s kim može da se poistoveti i podeli ženski problem", ispričala je Mirka o svojim željama i dodala da se još uvek ne zna pol bebe, ali da joj deca svakodnovenu predlažu imena oba pola.

Ispovest Mirke Vasiljević o trudnoći i Vujadinu Saviću
Youtube 

Otkrila je malo više i o Vujadinu, kao i selidbi i porođajima van granica Srbije.

"Do kraja avgusta je fudbalski prelazni rok. Može da se desi da Vujadin promeni klub. Volim da se našalim i kažem da trudnoću održavam u gradu u kom se nalazim i nemam problem gde i ko će da me porodi. U svakoj trudnoći promenila sam po tri-četiri lekara i to mi je postalo normalno. U Francuskoj me je porađao doktor koji nije znao reč engleskog, a ja reč francuskog, pa se sve dobro završilo", ispričala je Mirka kroz smeh.

Obzirom da Mirka i Vujadin zvanično nisu u braku, otkrila je i da će nakon porođaja ipak stati na ludi kamen.

"U ranim dvadesetim godinama, kada sam prvi put ostala u drugom stanju, maštala sam o bajkovitom venčanju. Opterećivala sam se detaljima i stalno Vujadinu govorila kako nemamo vremena za planiranje svadbe. Onda su se dogodile druga i treća trudnoća pa nisam želela da razmišljam da li je bezbedno da ceo dan sa stomakom budem na nogama, skačem i igram i tako se to prolongiralo iz godine u godinu. Što sam starija, a evo, zakoračila sam u tridesetu, shvatila sam da je manje više i da je to moje planiranje savršenog venčanja samo gubljenje vremena i novca. Kada sam to nedavno spomenula Vujadinu, jedva je dočekao da prokomentariše kako smo sve to mogli mnogo ranije da obavimo. “Dobro si se setila, ne želim više da čekam. Obično žene mole muškarce da se udaju, a ja tebe pritiskam” kazao mi je Vujadin", zaključila je Mirka.

U galeriji pogledajte fotografije trudne Mirke Vasiljević:

Youtube Trudna Mirka Vasiljević