Ova godina definitivno je u znaku Italijana. Nakon Maneskina koji su pobedili na Evroviziji, fudbaleri su osvojili titulu evropskih šampiona.

Međutim, samo nekoliko sati pre toga, još jedan Italijan pokušao je da postigne sjajan sportski rezultat, odnosno da ionako veliko dostignuće učini još većim.

U pitanju je Mateo Beretini i 3 sata i 24 minuta hrabro se borio protiv našeg Novaka Đokovića u finalu Vimbldona. Iako nije pobedio, ostaće upamćen kao prvi italijanski teniser koji je igrao u finalu, piše zadovoljna.hr.

"Pa, potrudio sam se, ali to danas nije bilo dovoljno. Čestitamo Novaku Đokoviću na osvojenom šestom Vimbldonu. Bilo je to neverovatno iskustvo iz kojeg ću naučiti mnogo da se vratim još jači. Puno vam hvala za svu podršku i ljubav", napisao je Mateo na Instagramu nakon poraza, a na toj društvenoj mreži prati ga gotovo 700 hiljada ljudi.

Teniser je inače veliki fan Srba, te pored Novaka posebno je navijao i za naše fudbalere Nikolu Milenkovića i Dušana Vlahovića koji su igrali za Fiorentinu.

Zgodni 25-godišnjak rođen je 12. aprila 1996. u Rimu. Ima mlađeg brata, takođe tenisera. Tečno govori italijanski, engleski i španski jezik.

Kada je ljubav u pitanju, i nju je pronašao u svetu tenisa i u srećnoj je vezi sa australijskom teniserkom Ajlom Tomljanović, koja je za Hrvatsku igrala do 2014. godine.

mateo beretini u srecnoj je vezi sa hrvaticom ajlom tomljanovic
printscreen/instagram 

Ajla je Mateu podrška sa tribina kad god to može biti, odnosno kada sama ne igra turnir, pa je i u nedelju bodrila svog partnera u finalu. Što se tiče Matea, u nedavnom intervjuu rekao je da je deset puta više pod stresom kada gleda devojku dok igra nego kad on igra meč. Zato, kaže, voli kada igraju istovremeno.

I za Ajlu kažu da je jedna od najatraktivnijih teniserki te ne čudi što mnogi kažu da su najlepši par u svetu tenisa, a više njenih fotografija pogledajte u galeriji u nastavku:

Instagram Ajla Tomljanović

No da se vratimo na Matea. Što se tiče tenisa, roditelji su kupili prvi reket za 196 centimetara visokog Italijana kada je imao samo tri godine. Međutim, iako su članovi njegove porodice bili ljubitelji tenisa, on je prvo vežbao plivanje i džudo, a na sreću je na nagovor svog brata davao šansu tenisu.

Što se tiče tenisa, roditelji su kupili prvi reket za 196 centimetara visokog Italijana kada je imao samo tri godine. Međutim, iako su članovi njegove porodice bili ljubitelji tenisa, on je prvo vežbao plivanje i džudo, a na sreću je na nagovor svog brata davao šansu tenisu.

mateo beretini prvo je trenirao plivanje i dzudo pa tek onda tenis
printscreen/instagram 

Profesionalnu karijeru započeo je debijem na ATP turniru u Italiji 2017. godine, kada je izgubio u prvom kolu. Naravno, nastavio je da trenira, a igra mu je bila sve bolja, pa mu sada mnogi sportski stručnjaci predviđaju veliku budućnost u svetu tenisa.

Mateo Beretini na terenu
Shutterstock 

Osim onih koji hvale njegov sportski talenat, ima i onih koji ne propuštaju da pohvale njegov izgled.

Naime, za Matea kažu da je jedan od najzgodnijih, ako ne i najzgodniji teniser koji je ikada kročio na teniski teren. Više njegovih fotografija pogledajte u galeriji u nastavku teksta, pa procenite da li zaslužuje ovu laskavu titulu:

printscreen/instagram Mateo Beretini