Odavno je vrednost jutjubera prestala da se meri brojem njihovih pratilaca. Ono što ova mreža sada računa kao vrednost nekog od vlasnika kanala jeste brzina i trajanje rasta ove cifre. A za razliku od praskozorja ovog medija pre nešto više od decenije, kad je zvezda mogao da postane bezmalo svako ko uključi kameru i u nju priča šta mu padne na pamet, sada publika i te kako bira ono što ima realnu životnu vrednost, što znači da se prate kanali onih koji o temi na koju prave sadržaj znaju više od prosečnog čoveka. Ili, pak, nude neki duhovit, uzbudljiv ili osvešćujuć doživljaj.

Ovo su deset jutjubera čiji se porast pratilaca ne zaustavlja, bez obzira na to da li su počeli juče, ili pre 11 godina.

STRASHME

Ešli Strong, koja se na Jutjubu predstavlja kao Strešmi, nekadašnja je učesnica u "Džejms Čarls instant influenser" šouu. Ova šminkerka rođena na Aljasci munjevito je prikupila 682 hiljade pratilaca na ovoj mreži. Jutjub kanal Strešmi zasniva se na astrologiji, sradnji sa drugim influenserima, tutorijalima o šminkanju i izazovima. 

De'arra & Ken

Nemoguće je uopšte pomenuti slavne internet-parove a preskočiti Dijaru i Kena, koji pred 6 miliona pratilaca snimaju razvoj svoje veze od samog početka, pre pet godina, pa do veridbe. Sadržaj se bazira na smicalicama, izazovima, putovanjima i, naravno, iskazivanju ljubavi, ali tako da to mogu da gledaju i deca. 

Kelly Stamps

Keli je već sa svojim prvim videom "Doselila sam se u Njujork na svoju ruku" bljesnula na Jutjubu i prikupila preko noći 352.000 pratilaca. Njeni sadržaji baziraju se na samopomoći, minimalizmu i tiramisuu. 

Caleon Fox

Pojavivši se na sceni sa videom "Pa, šta smo mi?" pre skoro četiri godine, Kalion je prvo polako, a potom sve brže, počeo da prikuplja nove pratioce i zabavljući ih prilično originalnim sadržajem i iščašenim humorom dogurao do trenutnih 280.000. Osim skečeva, na ovom kanalu nalazi se i njegova muzika.

Andy To

Endi To je, praktično, putopisac koji je bljesnuo već sa svojim prvim videom o Torontu, kojim je pokazao zavidan umetnički dar za kadriranje, muziku i montažu. Naravno, odmah je privukao pažnju "Epla", koji mu od tada šalje najnovije modele telefona kako bi svojim snimcima demonstrirao kvalitet njihovih kamera.

Rikki Poynter

Riki Pojnter širi svest o ljudima oštećenog sluha i generalno onima sa posebnim potrebama, kao i načinu na koji društvo sagledava i ispunjava te potrebe. Njen sadržaj uključuje i snimke koji su isključivo na znakovnom jeziku, što je prava retkost na Jutjubu. Ako želite nešto da saznate o ljudima sa posebnim potrebama, ovo je odlična polazna tačka. 

Andrew Kirby

Ono što pokreće Endrua Kirbija isključivo je potreba da popravi sve ljude. On razlaže filozofije obrazovanih ljudi, naučnika i mudraca i predstavlja ih na tako jednostavan način da svako može da im nađe primenu u sopstvenoj svakodnevici. Za one koji su zainteresovani da se oslobode loših navika kao što je prokrastinacija, ovo je dobar start.

Pablo Strong

Ovaj Britanac u svojim snimcima nosi mnoga lica. Najpopularniji deo njegovog kanala su zapisi koji nose zajednički naziv "Ulice Londona" u kojima intervjuiše najobičnije prolaznike. Njihove životne priče, filozofije i vrednosti pokazuju koliko smo svi slični bez obzira na to u kom kraju sveta živimo. 

Marques Brownlee

Njegov kanal je neizbežna tačka susreta svih zaluđenika za najmodernije tehnologije današnjice. Posle 11 godina stvaranja ove vrste sadržaja, Braunli je konačno poleteo i sada ima 11 miliona pratilaca širom sveta. Radio je intervjue sa nekim od najzvučnijih imena iz ove oblasti, kao što su Ilon Mask i Bil Gejts. Sadržaj ovog kanala obuhvata najnoviju gejmersku opremu, telefone i najinovativnija tehnološka dostignuća. Čak je uspeo da objasni i 5G mrežu.

Erin On Demand

Erin-na-zahtev je biznis-guru. Bilo da pokušavate da povećate prihode, osnujete novu firmu ili samo dovedete sopstveni život u red, Erin čini čuda informacijama i motivacijom koje pruža, kao i jednostavnim objašnjenjima koje sve to čine mogućim. Sa bazom od 117 hiljada pratilaca koja iz minuta u minut raste, Erin je osoba koju bi svakako vredelo poslušati.