Kada je u maju mesecu objavila da je preležala virus korona, pop zvezda Madona je na društvenim mrežama istakla da su i članovi njene trupe bili pozitivni.

“Kada ste testirani pozitivno na antitela, znači da ste imali virus, što je bio moj slučaj pošto sam bila bolesna na kraju turneje u Parizu pre sedam nedelja, kao i više umetnika koji su učestvovali u šou“, napisala je Madona tada.

Ovoga puta, Instagram je odlučio da cenzuriše njenu objavu u kojoj navodi da vakcina za virus korona postoji ali da se krije od javnosti. Kako kaže, razlog je da bi „bogati postali još bogatiji“.

Madona je na svoj feed postavila video doktorke Stele koja ističe da se u javnosti još uvek ne govori o postojanju vakcine za koronu, kao i da zaštitna maska nije rešenje za sprečavanje širenja i zaraze virusom.

U opisu videa, pop zvezda je napisala: „Istina će nas sve osloboditi“.

Nedugo zatim, video nije bilo moguće gledati. Instagram je ukinuo tu opciju zbog „širenja lažnih vesti“, nakon čega je i sam video ukinut.

Osim Madone, američki predsednik Donald Tramp, takođe je isti video podelio na Tviteru, a njegovo postojanje takođe nije potrajalo. Tviter je uklonio Donaldovu objavu.