Britanska pevačica Adel nikad nije bila jedna od onih slavnih koji se rado pojavljuju na svakom mogućem dešavanju. Naprotiv. Uglavnom više voli toplinu svog doma i intimna kućna druženja sa prijateljima, a u javnosti se može videti samo zbog bitnog razloga.

Isto važi i za društvene mreže.

Poslednju fotografiju okačila je 5. maja, a prethodni post bio je iz januara. Privatni život čuva van budnih očiju paparaca, što je razumljivo kada se uzme u obzir da na početku karijere nigde nije mogla da mrdne bez da se u medijima pojave njene fotografije, kao i nimalo pozitivni natpisi o njenom izgledu.

Međutim, Adel je u međuvremenu smršala skoro 50 kilograma, i potpuno okrenula život naglavačke. Ostavila je cigarete, a šuškalo se i da ima novog dečka.

adel prilikom retkih gostovanja u emisiji
Youtube 

Sada je napravila izuzetak i pojavila se u kampanji u kojoj je aktivna već četvrtu godinu, a za to je imala više nego bitan razlog.

Naime, Adel je poslednje četiri godine izrazito "vokalna" povodom ogromne vatrene tragedije u u londonskom stambenom bloku Grenfell Tower, u kojoj je život izgubilo 72 ljudi.

Tragedija je započela kao mali kuhinjski požar 14. juna 2017. godine, a vatra je na kraju zahvatila 24 sprata. U videu u kom su se pojavili snimci sa mesta nesreće, a povodom čega su govorile mnoge poznate ličnosti, pojavila se i Adel.

"Danas se obeležavaju četiri godine od požara u Grenfell Toweru, a još uvek ima toliko pitanja bez odgovora", poručila je pevačica u videu. Preživeli i porodice žrtava od tada traže pravdu, jer se veruje da su uzrok požara bile lakozapaljive obloge postavljene na spoljašnjoj strani stambenog bloka. Britanska vlada pokrenula je javnu istragu, ali četiri godine kasnije i dalje nema zaključaka."

"Istraga traje predugo i još niko nije odgovarao za događaje u toj noći. Pa ipak, Grenfell United je još uvek tu i neumorno se bori za pravdu i za promenu koje ne zaslužuju samo oni i njihova zajednica, već i cela zemlja", zaključila je Adel u opuštenom izdanju bez šminke koje je izazvalo veliki interes javnosti zbog činjenice da pevačica i dalje drastično mršavi.

adel u videu o požaru u londonu
pritnscreen/youtube 

"Adel, izgledaš sjajno i divno je to što radiš", moglo se pročitati ispod videa. "Svaka ti čast jer nisi zaboravila na žrtve i nakon četiri godine", "Tako treba da se ponaša zvezda", "Znam da je bitno to što priča, ali ne mogu da prestanem da je gledam", "Ova žena je neverovatna"... ređali su se komentari...

Ali ima i onih koji su mišljenja da pevačica izgleda ispijeno i zapravo veoma loše, te da preteruje sa agresivnom dijetom koja joj više uopšte nije potrebna.

adel o pozaru u londonu
printscreen/youtube 

Pevačicu su obožavatelji poslednji put mogli da vide krajem maja u noći dodele Oskara na jednoj privatnoj žurki, a zatim i početkom juna kada je napunila 33 godine i "oglasila se" sa tri fotografije sa proslave. Baš iz razloga što je toliko retka, svaka njena pojava u javnosti na bilo kakav način izazviva veliku pometnju i interesovanje medija.