U humorističkoj emisiji "Subotom uveče uživo", popularna pevačica Adel pojavila se u skeču u kom razvedene sredovečne žene propagiraju putovanje u Afriku zarad sklapanja intimnih poznanstava sa pripadnicima tamošnjih plemena. Emitovanje ovog skeča, ipak, izazvalo je lavinu osuda.

U ovom skeču Adel igra jednu od članica "Afričkog turističkog udruženja", koje razvedenim ženama sugerišu putovanje na Crni kontinent zarad uživanja u tamošnjim prirodnim lepotama. Ali, gotovo svaka "lepota" od onih koje navode ima prilično dvosmisleno značenje, odnosno, sasvim jasno upućuje na jedno, a to je seks sa afričkim muškarcima.

Zbog ovog sadržaja, Adel je momentalno bila izložena osudi onih čija su osećanja povređena ovom vrstom humora. Pominjanje "masivnog bambusa" i "duboke, duboke povezanosti" koja se "oseća u stomaku" nije se baš svima dopalo.

"Skeč uopšte nije bio loš nisu počeli komentari o crnim muškarcima. To mi je bilo malo bolesno i nisam mogao da uživam do kraja, iako obožavam Adel. Mislim da nije trebalo da učestvuje u tome," bio je jedan od prvih komentara na skeč.

Drugi je napisao: "Ne, to nije to. Ovo je nedvosmisleno vređanje."

"Šale o korišćenju crnih muškaraca kao seksualnih igračaka za sredovečne bele žene jako je uvredljivo, i to se dešava u godini kada se borimo za crne živote," dodao je treći.

Ipak, s druge strane, ako pokušamo iz humora da izvučemo sve što bi nekoga moglo da povredi, pitanje je šta će od njega ostati.