"Little mix" sa razlogom su zvali naslednicama čuvenog benda "Spice girls".

Vatrena četvorka harala je pod palicom Sajmona Kauela, a nakon što su pobedile na britanskom takmičenju "The X factor", hitovi su se samo ređali.

"Cannonball", "Wings", "Shout Out to My Ex"... samo su neke od njihovih najpopularnijih pesama koje su imale milione pregleda. Samo "Black Magic" je primera radi imao čak 809 miliona pregleda.

Sa jedne strane, mnogi bi pomislili da su živele živote iz snova, ali devojke su godinama sve manje pričale o lepim stvarima muzičke industrije, a više o depresiji, rasizmu, pritiscima o prihvatanju sebe i svog tela, kao i drugim stvarima, a tu je najglasnija bila upravo Džesi Nelson.

Nju su najviše kritikovali zbog izgleda, a često su je pratili epiteti da je "prevelika", što se vremenom odrazilo na njeno samopouzdanje koje je, kako je kasnije i sama priznala nebrojeno puta, potpuno nestalo. Takođe je priznala da je na društvenim mrežama tražila sve ružne stvari koje su korisnici o njoj pisali.

little mix i dzesi nelson koju su optuzivali da je prevelika
printscreen/youtube/Little Mix Little Mix, Džesi Nelson

"Pretraživala bih pojmove poput "debela Džesi" i "ružna Džesi", te potom čitala sve što sam našla. Nekada je bilo dovoljno da samo napišem "Džesi". Svi su mi govorili da to ignorišem, ali nisam mogla. Bila sam zavisna. Osećala sam se kao da ne mogu fizički više podneti taj bol", objasnila je pevačica.

Džesi je najpre uzela kratku pauzu kako bi se posvetila sebi, a potom 2020. godine donela odluku da izađe iz benda.

"Jako teško se nosim sa konstantnim pritiskom koji s tim dolazi i jako mi je teško da ispunim očekivanja koja s tim dolaze. Tokokom života dođe trenutak kada moramo ponovno da uložimo u sebe i svoju sreću. Želim da provodim vreme sa ljudima koje volim i da radim ono što me čini srećnom. Spremna sam na novi korak i nadam se da ćete me podržati u tome", napisala je tada na Instagramu.

dzesi nelson nije volela pritiske zbog toga kako je izgledala
printscreen/youtube 

Nakon toga, usledila je fizička transformacija, a Džesi je ne samo smršala, već veoma često menjala kako boju kose, tako i celokupan imidž. Mnogi su bili saglasni da pevačica nikad bolje nije izgledala. Međutim, nekako se više činilo i da je to samo dobro odigrana predstava za javnost jer su paparaco fotografije pokazivale nešto drugačiju stvarnost.

Zapravo Džesi kao i mnoge druge slavne ličnosti obožava aplikacije za ulepšavanje, te se ljudi mahom iznenade kada se pojave fotografije na kojima nema Fotošopa.

Nažalost, upravo na tim paparaco slikama vide se svi užasi industrije, jer lice pevačice deluje daleko starije nego što jeste. Primera radi, pre par meseci su je snimili u Londonu pri ulasku u novi muzički studio, u kom treba da započne solo karijeru. A fotografije su pokazale sve samo ne taj "sjaj i glamur" kakav se može videti na njenom Instagram profilu.

dzesi nelson na putu do studija
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Mnogi su prokomentarisali da je ne bi ni prepoznali da nije njene kovrdžave kose - njenog zaštitnog znaka. Činjenica jeste da Džesi izgleda daleko starije nego što zaista jeste.

Podbula, umorna, sa kojim kilogramom viška, teško da podseća na onu zvezdu na koju je publika navikla, ali to nije prvi put da su je paparaci uhvatili u nezgodnom trenutku. Naime, Džesi je uslikana dok se šetala sa svojim dečkom, a situacija je takođe bila slična.

dzesi nelson sa deckom
PALACE LEE / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

"Zašto joj ovoliko vise grudi", "Ne mogu da je prepoznam", "Šta joj se dogodilo", "Uništila ju je industrija", "Izgleda kao da ima 55 godina"... samo su neki od komentara ispod fotografija koje su se brzinom svetlosti proširile na društvenim mrežama.

Međutim, uprkos komentarima, Džesi je nastavila sa preteranim korišćenjem aplikacija za ulepšavanje, što se da primetiiti i po najnovijim fotkama na njenom instagram profilu. Naime, ona je nedavno proslavila svoj 30. rođendan u krugu prijatelja, a tom prilikom odabrala je top i vojničke pantalone. Nedavno je kosu posvetlela pa se može reći da Džesi polako prelazi u tabor plavuša.

dzesi nelson za trideseti rodjendan
printscreen/instagram 

Pevačica se očigledno ludo zabavljala, što se da primetiti i po mnogobrojnim fotografijama iz bjenog doma. Tverkovala je, pevala i đuskala, ali na postovima se opet da primetiti preterano korišćenje Fotošopa.

dzesi nelson sa prijateljima za svoj trideseti rodjendan
printscreen/instagram 

Ostaje nam da se nadamo da će u narednom periodu ipak malo "o'laditi" od aplikacija i posvetiti se stvarima koje je zaista čine srećnom, te saniranju svega što je prošla.

Još neka njena izdanja pogledajte u galeriji ispod:

printscreen/instagram/jesynelson Džesi Nelson